Ergenekon davası savcılarının talimatıyla “Ergenekon üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan Soner Yalçın’a, bugün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi.
 
Kılıçdaroğlu “soyadı gibi yalçın” dediği Soner Yalçın’ın “aramayla, baskınla durduralamayacağını” savundu. “Her türlü desteğimiz onun arkasında olacak” diyen Kılıçdaroğlu, “Soner Yalçın soyadı gibi yalçın, kaya gibi... Soner Yalçın çalışan, üreten biri. Kalemini satmaz. İnternet sitesi yazılamayanları yazıyor” şeklinde konuştu.
 
Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakan Erdoğan’a “bizim dokunulmazlığımızı kaldırın” şeklinde bir çağrıda da bulundu ve şöyle konuştu: “Sayın Başbakan'a çağrıda bulunuyorum, bizim dokunulmazlığımızı kaldır arkadaş. Senin savcıların ve yargıçların bize uydurma suç yaratabilirler, biz her türlü bedeli ödemeye hazırız. Dokunulmazlık bizim içimize sinmiyor”.
 
CHP’nin eski lideri Deniz Baykal da Ergenekon davası sanıkları için “avukat” olduğunu deklare eden açıklamalar yapmıştı.
 
Ajanslar