Gaziantep Şahinbey'de bir eylemde 'slogan atarken' vurulan ve felç olan 10. sınıf öğrencisi Şehriban Sertkal için TBMM'ye verilen araştırma önergesi AKP'li vekillerin oylarıyla reddedildi.

HDP Milletvekili Özdal Üçer'in konuşmasında anlattığı olayı Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Doğan bugün yayınlanan yazısında aktardı.

İşte, 'Lise öğrencisi Şehriban Sertkal' başlıklı o yazı:

Omzundan, kalçasından, bacağından. Kimin vurduğu belli değil, bir eylem sırasında vuruluyor. Gaziantep Şahinbey ilçesinde onuncu sınıf öğrencisi Şehriban Sertkal.

Polis tutanaklarına göre, "Şehriban eylemi yönlendiriyor, slogan atıyor", polis tutuklanmasını istiyor. Yaralı olduğu için hastaneye kaldırılıyor. Devamını Van milletvekili Özdal Üçer önceki gün Meclis kürsüsünden anlatıyor:

"Tutuklamaya teşebbüs ettikleri, hastane yetkililerine, doktorlara baskı uygulayarak, 'Bu kişi teröristtir, buna insani muamele uygulamayın' diyor, genç kız hastanede yeterli tedavi alamadığı ve ameliyat edilmediği için yatak hastalığına yakalanıyor. Şu anda bu genç kız tekerlekli sandalyede, felçli". (24 Şubat 2015, Meclis tutanağı.)

KORKUNÇ

Buraya kadar zaten çok vahim. "Teröristtir, siz bu kızı tedavi etmeyin" baskısında bulunmak ne demek? 18 yaşındaki bir kız için ne bu telaş, bu baskı? Hipokrat yemini etmiş doktorlar baskıya nasıl boyun eğiyor? Savaşta bile yaralı esirler, yani düşmanlar tedavi edilirken, bu nasıl insanlık dışı tavır?

Burada bitmiyor. Daha korkuncu şimdi. HDP milletvekili Özdal Üçer yeri göğü sarsıyor:

"Derin devlet tarafından vurulan ve slogan attı iddiasıyla terörist ilan edilen Şehriban Sertkal sağır ve dilsiz". (Meclis tutanağı.)

Neeeeee? Slogan attı diye vurulan, felç olan Şehriban sağır ve dilsiz, neeeeee? Biz kimiz, neredeyiz, neler oluyor bu ülkede?

RET

Üçer kürsüde devam ediyor, "Şehriban Kürt olmasaydı, Türkiye 'de yer yerinden oynardı". Açıklama sonrasında HDP olayla ilgili Meclis araştırması açılmasını istiyor.

İki-üç AKP milletvekili araştırma açılması aleyhinde konuşuyor.

Ve Şehriban trajedisinde son nokta: AKP oylarıyla Meclis araştırması açılması reddediliyor. Geçmiş olsun Türkiye. Bin defa, milyon defa geçmiş olsun. Kıyamete yolculuk böyle bir şey galiba.