Sivil itaatsizlik eylemi İstanbul Demokratik Kent Konseyi tarafından yarın Taksim’de gerçekleştiriliyor.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Kürt halkının en acil 4 talebi için başlattığı sivil itaatsizlik eylemleri birçok merkezde devam ederken, sivil itaatsizlik 27 Mart Pazar günü İstanbul'da Taksim Meydanı'na taşınıyor.

Taksim Meydanı'ndaki sivil itaatsizlik eylemi için başlangıç buluşması, yarın saat 13:00'te Gezi Parkı önünde yapılacak. Eyleme BDP'nin yanı sıra, EDP, ESP, DSİP, KESK, SDP ve SP de katılacak.

“Ya özgürlük ya özgürlük!”

Sivil itaatsizlik eylemlerinin bir parçası olarak bugün Van'da büyük bir yürüyüş yapılması planlanıyor. Şehrin 15 ayrı noktasında yürüyüş hakkında bilgi vermek için toplantılar düzenlenirken, BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, sürece dair şöyle konuştu:

"Kürtler sivil itaatsizliklerle her alanda sesini yükseltiyor. Her yerde bir saldırı olmasına, zorluklara rağmen halkımız kararlılığından taviz vermeden ya özgürlük ya özgürlük diyerek meydanlarda sesini yükseltmiş kenetlenmiş durumda."

Bingöl'de de çadır kuruldu

Eylemlilik kapsamında Bingöl'de de Demokratik Çözüm Çadırı kuruldu. Açılış için çadırın olduğu parka yürüyen yüzlerce kişi sık sık "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Biji biratiya gelan" diye slogan attı. Yürüyüşte, "Anadilde eğitim istiyoruz", "Özgürlük tutsakları serbest bırakılsın", "Azadiya Roje Azadiya gellê Kurde", "Jibı jiyaneki bi rmet berxwedana gel" dövizleri taşındı. Açılışa BDP il yöneticileri de katıldı.

Emine Ayna: Halk ‘artık çocuklarımız ölmesin’ diyor

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Özgürlük Meydanı'nda kurulan "Demokratik Çözüm Çadırı"nda konuşan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, "Ey devlet, ey hükümet! Halk diyor ki, artık çocuklarımız ölmesin, biz onun için bu çadırları kurduk. Biz bu sürece el koyduk, çocuklarımız öleceğine biz ölelim diyor. Halk artık yeter dedi. Sürece el koydu. Çözüm gelecek çözümü bu halk getirecek, bu halkın direnişi karşısında hiç bir güç dayanmayacak" ifadelerini kullandı.