BDP’nin Urfa’dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Osman Baydemir ilk hamlesini Siverek’te aşiretler arası barış buluşmasında yaptı.

BDP ve DTK’lıların çabasıyla Urfa’nın Siverek ilçesinde İzol, Bucak, Tüysüz, Karavar, Ağaçkan, Üzeyranlı, Geyikler, Bablılar ve Karageçili aileleri yemekte bir araya geldi.

Buluşmada konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir “Kürt halkının ittifakı diğer halklara da barış getirir” dedi.

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk kendisinin de İzol aşiretinden olduğunu belirterek, "Kirli siyaseti boşa çıkartacak bu kutsal mücadelede yanımızda olun" dedi.

Urfa'nın Siverek ilçesi Girêsor Köyü’nde İzol ailesinin korucu olmasına yol açan husumeti gidermek için bölgedeki ailelerin kanaat önderleri bir araya geldi. Paris Düğün Salonu'nda verilen yemekte, "Barış siyaseti en kazanımcı siyasettir", "Bireysel barış toplumsal barıştan geçer" ve "Kürt barışı gerçekleşmeden Ortadoğu barışı gerçekleşemez" pankartları asıldı.

“YÜZYILLIK KİRLİ SİYASETE 'DUR' DEME SİYASETİ”

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, halkın emeği ile Kürtlerin özgürlük aşamasına geldiğini ifade etti. Barış ve demokrasi paydasında Kürtlerin birleştiğini belirten Türk, Ortadoğu coğrafyasının acıların yaşandığı, demokrasi özleminin zirve yaptığı bir coğrafya olduğunu dile getirdi.

Kendisinin de İzol ailesinden olduğunu söyleyen Türk, "Akrabalarımı özgür yarınlar için birlikteliğe davet ediyorum. Bu topraklarda bizlerle Süryaniler, Ermeniler, Araplar ve diğer halklar da özgürleşecektir. Bizim mücadelemiz yüzyıllık kirli siyasete 'dur' deme siyasetidir" dedi.

“KÜRT HALKININ İTTİFAKI BARIŞI GETİRİR”

Büyük alkışlarla sahneye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Mezopotamya toprağı, Kürdistan toprağı, aslanların yurdu Siverek. Hepinizi tüm kalbimle, Rojava güneşinin sıcaklığıyla selamlıyorum" diyerek halkı selamladı.

"Allah’a şükürler olsun ki bugün Kürdistan toprağındaki bir ittifaka, bir barışa şahitlik etmekteyim" diyen Baydemir, "Tüm isteğimiz, kendi topraklarımızda halkımıza hizmet edebilmektir. Ve tek arzumuz, halkımızın da diğer tüm halklar gibi, barış, refah ve bereket içinde yaşadığını görebilmektir" diye konuştu. Baydemir, Kürt halkının tarih boyunca hiçbir zaman başka bir halka zulmetmediğini, dilini, kimliğini, inancını yasaklamadığını anımsattı.

"Kardeşliğine inandığım Türk halkı, Arap halkı, Fars halkı bilsin ki Kürt halkının ittifakı tüm halklara barışı getirecektir" diye konuşan Baydemir, "Kürt halkının ittifakından korkanlar, risk olarak görenler Kürt halkının dostları olamazlar" dedi.