CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nun Sivas Katliamı’yla ilgili ifadelerine cevap verdi.

“Ben Belediye Başkanı olarak asayişten sorumlu değilim. Polis bana bağlı değil ki ben tedbir alayım” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu’na tepki gösteren Akatlı, “Polis bana bağlı değil’ cümlesi yerine açıkça katliamı lanetlemek ve en hafifinden belediye ile ilgili hiç gerçekleşmeyen sorgulamaya talip olmaktır. Ortada ‘memnun olunacak’ hiçbir şey yoktur. Sivas acısı birilerinin kendini temize çekeceği siyasi ikbal malzemesi değildir. Nokta!” dedi.

Katliamda hayatını kaybeden Metin Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok Twitter’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bugün karşımızdaki gerici ve baskıcı zihniyet, gücünü 25 yıldır adalet bekleyen Sivas katliamının ardındaki ilkellik ve cehaletten alıyor. Katliam bile demekten imtina ederek güncel konular üzerinden yapılan ‘iyi’ muhalefet geçmişte akan kanı temizlemez. Unutulmaması gereken bugün tek adamlığa evrilen siyasal-islamcı iktidarın da, darbe anayasası, işkenceyle mücadele ve özgürlükler vaad ederek geldiğidir. Toplumsal bir birliktelik ve mutabakat için geçmişle hesaplaşma şarttır. Samimi ve inandırıcı olan, adaletin yerine gelmesi için ‘Ben belediye olarak asayişten sorumlu değilim. Polis bana bağlı değil’ cümlesi yerine açıkça katliamı lanetlemek ve en hafifinden belediye ile ilgili hiç gerçekleşmeyen sorgulamaya talip olmaktır. Ortada ‘memnun olunacak’ hiçbir şey yoktur. Sivas acısı birilerinin kendini temize çekeceği siyasi ikbal malzemesi değildir. Nokta!”

KARAMOLLAOĞLU NE DEMİŞTİ?

35 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan katliam sırasında belediye başkanı olan Karamollaoğlu, son dönemde yaşananların o döneme dair kendi üzerindeki "haksız baskı ve kanaatin dağılmasına vesile olduğunu" ifade ederek, Sivas Katliamı’nda dönemin hükümetinin tedbir almadığını söyledi.

Karamollaoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Yapılması gerekenlerin benim yönümden değil, hükümet yetkilileri tarafından yapılmadığı kanaatindeyiz. Ben Belediye Başkanı olarak asayişten sorumlu değilim. Polis bana bağlı değil ki ben tedbir alayım.

O asayişi sağlamakla yükümlü olanlar neden sorgulanmadı ben de bunu merak ediyorum. Ama sanki ben sorumluymuşum gibi, tamamen yalan haber ve fotoğraflarla bütün dikkatler kasıtlı olarak benim üzerime çekildi.

Benim kanaatim, bu konuda benimle ilgili yanlış fikre kapılanlar yüzde 90'ın üzerinde artık o fikirde değil. İnsanlar burada benim bir mesuliyetimin olmadığına, buna rağmen de hadiseleri yatıştırabilmek için aslında kendi yetkimin ve gücümün dışında bir gayret gösterdiğime şahitler.

Bir bakıma bu son dönemler, benim üzerimdeki bu haksız baskının ve kanaatin dağılmasına vesile olduğu için de memnunum şu anda.”