İstanbul 2. Bölge'den Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Üniversitesi'nde yapacağı söyleşi rektörlük tarafından iptal edilince söyleşisini kapı önünde gerçekleştirdi.

Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Üniversitesi'nde söyleşi sürprizi ile karşılaştı. Rektörlük tarafından gerginlik olabileceği gerekçesiyle söyleşi yapmasına izin verilmeyen Önder, öğrencilerle üniversite kapısında buluştu.

Programının iptaline rağmen üniversiteye gelen Önder, yaklaşık 300 kişilik öğrenci tarafından sevgi gösterileri ve tezahüratlarla karşılandı. Üniversite girişindeki merdivenlere çıkarak öğrencilere hitap eden Önder, zaman zaman yaptığı esprilerle dinleyicilerini güldürdü.

HADİ ORADAN!

Üniversitelerde kötü bir muamele ile karşılaştıklarını öne süren Önder, "Önceden izin veriliyor, sonra gidiyoruz çeşitli gerekçelerle iptal ediliyor. Bize diyorlar ki 'gerginlik çıkacak'. Bunu Türkiye'de Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun adaylarına söylüyorlar. Oysa bu ittifakta temel paydası barışa ve özgürlüğe inanmış olan her dilden, dinden, her kavimden insanlar bir araya gelmişler. Dökülen bu kana, verilen bunca cana bir dur demek için, bu haksız ve kirli savaşa bir set çekmek için biraraya gelen ittifaka, bu kanlı savaşı sürdürmek için şeytanın aklına gelmeyecek yol ve yöntemler bulan insanlar ‘dur’ diyorlar. Hadi oradan" diye konuştu.

Konuşmasında İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet'e de seslenen Önder, "Duydum ki sayın rektör bizim söyleşiyi iptal ederken beni de sevdiğini söylemiş. Ben ona cevap veriyorum, ben sizi hiç sevmedim. Böyle sevgi olmaz olsun, seve seve öldürecekler bizi. Gençliğin iradesi buraya çıkmış, fikrini beyan edecek, bundan kime ne zarar gelir. Aklınız olsa, bilim adamı olsanız bu gençliği omuzlarınızda taşırsınız" dedi.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen söyleşide Sırrı Süreyya Önder'in sözleri sık sık sloganlarla kesildi. Söyleşi olaysız şekilde sona erdi. Söyleşi sonunda öğrenciler halaylar çekip türküler söylediler.

(Daha fazlası en aşağıdaki videoda...)