HDP İmralı Heyeti üyesi ve İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzleme Heyeti’nde yer alan isimlerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan sızdırıldığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP İmralı Heyeti üyesi ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adıyaman mitinginin ardından Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Nuray Mert ve Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün sorularını yanıtladı.

Önder, çözüm süreci ve İzleme Heyeti’yle ilgili şunları söyledi:

“Hükümet bize bir isim listesiyle geldi. Üç kişiye itirazımız oldu. İmralı’da yapılan müzakereyle bu üç kişi değişti. İmralı dönüşü, gece onların ilk sundukları isim listesi olarak basına düştü. Biz hükümete, hükümet de bize “Siz sızdırdınız” demeye başladık. Listenin ilk nerede çıktığını araştırdık: A Haber’de çıkmış. Cumhurbaşkanının bir gezisi varmış, isim listesi saraydan sızmış.

“Sivil toplum ve sermaye çevreleri süreci desteklemeye başladı. Daha sonra çok net bir şekilde bu çevrelere hükümetten çözüm süreciyle ilgili cümle kurmayın denilmiş.”

Basına sızan isimler arasında Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Ali Bayramoğlu, Ahmet Taşgetiren, Nazan Üstündağ, Fuat Keyman ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gibi isimler yer alıyordu.