Cumhurbaşkanı Erdoğan 11. Muhtarlar Toplantısı'nda "7 Haziran'da aldattınız ama 1 Kasım'da milletimiz buna izin vermeyecek" sözleriyle yüklendiği HDP'yi Türk Bayrağı üzerinden eleştirdi, "Sizin milletle de, bayrakla da, devletle de sorununuz var" dedi.

Erdoğan'ın sözlerine ilk tepki HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi. RS FM canlı yayınına bağlanan Önder, Erdoğan'ın sözlerini 'seçmene yapılmış bir saygısızlık' olarak nitelendirdi.

"Seçilmiş siyasilere edilen hakaret boyutunu bir kenara bırakırsak, en büyük saygısızlık seçmene yapılıyor. Bu sözler, 'siz doğru seçim yapamadınız' anlamı içeriyor. Meselenin bu boyutu daha vahim. Bunların iktidarı kaybettiklerinde ne kadar fütursuzlaşabileceklerini bütün ülke gördü."

'GÜNDEMİ ARTIK ERDOĞAN DEĞİL BİZ BELİRLİYORUZ'

Erdoğan muhtarlara hitap ederken HDP'nin Hamburg'da yaptığı toplantıyı gündeme getirmiş, "Trinidad Tobago bayrağı bile vardı o toplantıda, bir tek Türk bayrağı yoktu" sözleriyle HDP'ye yüklenmişti.

Sırrı Süreyya Önder, bu eleştiri hatırlatıldığında yanıt vermeyeceğini söyledi, "Gündemi artık Erdoğan değil biz belirliyoruz, buna cevap vermeyecek, tuzağa düşmeyeceğiz" dedi:

"Meseleyi onların getirdiği boyuttan tartışmayı reddediyorum. Biz bu kulvardan çıkalı çok oldu. Artık meseleyi belirleyen biziz ve onların tuzağına düşmeyiz. Biz bu söylemleri aşan, bunların üstünde bir noktada duruyoruz. Bu yüzden onların açtığı kulvardan tartışmayı zul addederim. Onlar kim ki bize bayrak ve ülke sevgisini öğretecekler? Muhatap bile almayız." (Sputnik)