HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, düzenlenen bir dayanışma yemeğinde İmralı'da gerçekleştirdikleri görüşmelerde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın seçimlerde HDP'ye dair beklentisini paylaştı. Önder, Öcalan'ın kendisine "Yüzde 11 aldığınız zaman sizsiz bir siyasi denklem kurulamaz" dediğini aktardı.

HDP ve BDP tarafından seçim çalışmaları kapsamın Küçükçekmece'de bulunan iş insanlarına dönük dayanışma yemeği düzenlendi. Elit World Otel'de düzenlenen yemeğe, HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül ve BDP PM üyeleri ile çok sayıda iş insanı katıldı. Gecede ilk olarak BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Fırat Anlı söz aldı.

Çalışmalarının tempolu bir şekilde devam ettiğini Diyarbakır'da seçimleri kazanmanın önemli olduğunu ve kazanacaklarını ifade eden Anlı, İstanbul'dan da iyi sonuçlar beklediklerini çünkü İstanbul'da kazanılan zaferin Türkiye'de yaşanan birçok sorunun çözümü anlamına geldiğini söyledi. Bölgedeki diğer illerin "Amed Arkamızda" dediklerini ve bu şekilde birçok sorunlarına çözüm bulduklarını vurgulayan Anlı, "İstanbul'u almamız çok önemlidir. Çünkü İstanbul'da sadece şirketlerin 15 milyar dolar cirosu var. Onun için bizde Amed olarak İstanbul arkamızda diyoruz" diye konuştu.

"BİZ DE SEÇİLMİŞ OLMANIN TEK ANLAMI İLK GAZI SENİN YEMENDİR"

2011 seçimlerinde Emek ve Demokrasi Bloğunu oluşturduklarında iki söz verdiklerini ifade eden HDP İstanbul Büyükşehir Eş Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder ise "Birinci sözümüz onurlu bir barıştı. İkinci sözümüz ise bloğun seçim ittifakı olmadığını göstererek stratejik bir ortaklığa dönüştürmek. Bu iki sözü yerine getirmiş olan bir vekiliniz olarak buradayım. Bu onurda size aittir" dedi.

Meclise girdiklerinde bu ülkede seçilmişliğin ve vekilliğin renginin değiştiğini aktaran Önder, diğer partilerinin milletvekillerinin kendilerine "Siz gelmeden önce bizim rahatımız yerindeydi, ama siz geldiniz rahatımız bozuldu" dediklerini söyledi. "Biz de seçilmiş olmanın bir tek anlamı var ilk gazı, ilk copu senin yemendir" diyen Önder, partide görev alanların hepsinin bu şekilde çalıştığını ifade etti.

ÖCALAN: SİZSİZ SİYASİ DENKLEM KURAMAZLAR 

Önder, konuşmasında Abdullah Öcalan'ın seçimler ile ilgili kendisine, "Yüzde 11 aldığınız zaman sizsiz bir siyasi denklem kurulamaz. Barış ve çözümü çok daha üst aşamaya çıkarmanın önemli bir adımıdır" dediğini de anlattı. Önder, Öcalan'ın bu sözlerinin aktarmasının ardından da şunları söyledi: "Onun için 30 günlük süre kaldı. Kulağını bile kapatanlara karşı kendimizi anlatalım. Bu kadar az bir sermaye ile bu kadar çok kar dünyanın hiçbir yerinde olmayacak. Hep birlikte bu bayrağı çok yükseklere taşıyacağız."

KÜRKÇÜ: KÜRT HAREKETİ ORTAK BİR YOL AÇTI

Önder'in konuşmasının ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de HDP'ye sadece Türkiye'nin batısında değil, her yerde büyük bir ilginin olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Halkın HDP'ye olan ilgisinin nedeninin barışı kazanmak için bir imkan olarak görmeleri olduğunu ifade eden Kürkçü, "Bu güne kadar kendini siyasetin dışına çekmiş yüzlerce insan meydanlarda, alanlarda HDP İçin çalışıyor. Çünkü artık herkes bir şeylerin değişileceğini inanıyor" dedi. Bu yolu açarken çok büyük riskler alarak yol açan Abdullah Öcalan'a selam ve sevgilerini gönderdiğini belirten Kürkçü, "Kürtler kendi kaderlerini tayin hakkını sağlayarak bu ülkeden ayrılabilirlerdi. Ama Sayın Öcalan ve Kürt hareketi, ortak bir yol açtı. İşte HDP'yi doğuran dinamik budur" ifadelerini kullandı.

Buradan yeni bir hayata kapı açacaklarını vurgulayan Kürkçü, "Bu yemekteki dayanışma bunu bize gösteriyor. Bu mücadeleyi bu güne kadar getirdiniz fakat burada bitmeyecek. Kervanımız yürümeye devam edecek" diyerek konuşmasına son verdi. (ANF)