Yüz binlerce kişinin buluştuğu İstanbul Zeytinburnu’ndaki Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen Newroz kutlamasına BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Sebahat Tuncel katıldı.

ÖNDER: SİZE ÖCALAN'IN SELAMLARINI GETİRDİM

Alanda toplanan yüz binleri Kürtçe ve Türkçe selamlayan BDP'li Önder, "Size Sayın Öcalan'ın selamlarını getirdim, selamlar olsun" dedi.

Yeni bir sürecin başladığını söyleyen Önder, "Bu, başta Kürt halkı olmak üzere; Lazların, Çerkeslerin tüm halkların, emekçilerin eseridir. Barışınız kutlu olsun. Yoldaşlar bundan bir yıl önce yine bu alandaydık. Barış vesilesiyle geldik bizi sokmadılar. O gün barış dedik, bugün de barış diyoruz, yarın da barış diyeceğiz. Peki ne oldu işte yine bu alana girdik, onun için size selam olsun," diye konuştu.

'BARIŞ MÜCADELESİNİ BOĞDURTMAYACAĞIZ'

"Mücadele bitmiş değil" diyen Önder, en acı, en yakıcı bölümün sonuna gelindiğini bildirdiği konuşmasında, "Bundan sonra bütün Türkiye ile yeni süreci, mücadeleyi başlattık. Acılı bölümün sonuna geldik. Peki ne pahasına geldik. Bu halklar 'biz yenilmedik' dedi de geldik. Ölerek bu barışı getirdik. Siz bizi zindanlarla mı korkutacaksınız. Oraları da mücadele alanına çevireceğiz. Bu yüzden barış mücadelesini boğdurtmayacağız," dedi.

ÖNDER, ÖCALAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Abdullah Öcalan'ın sözlerini hatırlatan Önder, "SayınÖcalan, 'Ne eskisi gibi savaşacağız ne eskisi gibi yaşayacağız' dedi. Mücadelemiz sürecek, biz de HDK olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da barış mücadelesini yere düşürmeyeceğiz" dedi.

Önder, konuşmasını "Bijî biratiya gelan, yaşasın halkların kardeşliği" diyerek bitirdi.

TUNCEL: MİLYONLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ İÇİN ALANLARDAYIZ

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, milyonların özgürlük mücadelesini yükseltmek amacıyla sokaklarda olduğunu ifade ederek, "Milyonlarca devrimci Türkiyeli sokaklarda, hepsinin Newroz'unu kutluyoruz" dedi.

Önümüzdeki sürecin önemine vurgu yapan Tuncel, "Dışarıdan izleyeceğimiz değil tam da içinde olacağımız bir süreç. Bu süreç belki bizi barışa götürecek süreç. Çözüm ve barış sokaklarda, Newroz alanını doldurarak olur. Birlikte direneceğiz. Bugünü yaratanlara, Mazlum Doğan'dan Hacı Zengin'e şehitlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadeleniz amacına ulaştı, mücadeleniz bizim mücadelemizdir. An azadî an azadî, çünkü bundan başka seçenek yok" diye konuştu. (ANF)