BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçtiğimiz gün mecliste yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e memleketi Kahta'dan da yüklendi.

“YOL VERİLMEKLE MALATYA NEMRUT'A SAHİP OLAMAZ”

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Nemrut Dağı'nın Cendere Köprüsü, Arsemia ve diğer tarihi zenginliklerle bir bütün olduğunu söyledi.

Önder, partisinin Kahta İlçe Teşkilatı'nı ziyaretinde, AK Parti Adıyaman milletvekillerinin Nemrut Dağı tartışmasına seyirci kaldığını öne sürdü.

Malatya tarafından yol verilmekle Malatya'nın Nemrut'a sahip olamayacağını öne süren Önder, "Nemrut Dağı, Cendere Köprüsü, Arsemia ve diğer tarihi zenginliklerle bir bütün" dedi.

"BEN ONDAN FAZLA OY ALDIM"


Metiner'in Kahtalı olduğunu hatırlatan Önder, Metiner'in Kahta'nın sorunlarından haberdar olmadığını söyledi. Önder, konuşmasına şöyle devam etti: "İşi gücü yandaşlarını işe koymak olan, Kahta'nın sorunlarını bilmeyen, burada yaşanan olumsuzluklar için üç dakika zahmet edip üzülmeyen bir adam bu şahıs. Kahta'ya kendi hemşerilerinin arasına korumalarla gelen bir adam. Biz Kahta'ya tek başımıza gelirken onun arkasında üç, önünde de üç araç koruması bulunuyor. Daha kendi halkına bile güvenmiyor, korkuyor. Mecliste yaptığı hareketi de diğer arkadaşlarının onu tutacağını bildiği için yaptı. Yoksa ben onun kaç kıratlık adam olduğunu bilirim. O kürsü ne kadar onun hakkıysa benim dört kat hakkımdır. Ben ondan çok daha fazla oy alarak milletvekili oldum."

Önder, yaptığı açıklamanın ardından, partililerle birlikte Kahta sokaklarını dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Önder, daha sonra yerel bir radyoda programa katıldı.