HDP adayları Esenler ve Şirinevler'den sonra Esenyurt'da da kitlesel ve coşkulu bir mitingle karşılandı.

Mitinge İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, Esenyurt Belediyesi Eşbaşkan Adayları Devrim Avcı ve Cüneyt Caniş, BDP İl Eşbaşkanları Arife Çınar ve Emrullah Bingül, HDK Yürütme Kurulu üyesi Garo Paylan ve ESP İl Yöneticisi Erdal Demirhan katıldı.

Esenyurt stat alanında düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Halepçe ve Beyazıt Katliamı'nın yıl dönümü sebebiyle mitingde müzik çalınmadı. Katliamda yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan miting Esenyurt Belediye Eşbaşkan Adayları'nın konuşmaları ile devam etti.

'ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, BARIŞ İÇİN ÇOK ÇALIŞIN'

Burada konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sırrı Süreyya Önder halkı Kürtçe selamladı. Kadınların kitleselliğine vurgu yapan Önder, "En önde siz varsınız, bu mücadele de bu seçim de size teslimdir. Kadının el attığı hiç bir mücadele başarısız değildir" dedi.

Gençleri de ayrıca selamlayan Önder, gençlikten enerjilerini sandığa yansıtmalarını, oylara sahip çıkmalarını ve son iki haftayı ev ev, kapı kapı gezmeye ayırmalarını istedi.

Önder, Esenyurt halkına Abdullah Öcalan'ın selamını getirdiğini ve çok çalışmalarını istediğini iletirken, "Özgürlük için, eşitlik için, demokratik siyaset için, barış için çok çalışın" dedi.

'ESENYURT YURT OLMAKTAN ÇIKTI, BETONYURT OLDU'

Esenyurt’un sorunlarına değinen Önder şöyle devam etti: "Esenyurt iki tane belediye gördü. Birinin zamanında yarıya kadar beton ettiler, diğerinin zamanında bir o kadar kaçak kat çıktılar. Esenyurt yurt olmaktan çıktı, Betonyurt oldu. Esenyurt'un bugüne kadar bütün çilesini çektiniz, bütün ayrımcılığına muhattap oldunuz. Artık 30 Mart'ta buna son vermenin zamanı gelmiştir."

Önder, Esenyurt'u kazanılmış sayarak "hayırlı uğurlu" olmasını diledi.

'CHP'Yİ DESTEKLEYECEK' SÖYLENTİLERİNE YANIT

HDP'nin CHP'yi destekleyeceği yönündeki söylentilere de cevap veren Önder, "Biz CHP'ye bir tek uğradıkları saldırı için 'geçmiş olsun', bir de 'Biz buradayız, korkmayın' demeye gideceğiz" dedi ve yapılan propagandaları yalanladı. (ETHA)