AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Öcalan’ın İmralı’da görüştüğü devlet heyetine, HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş için “Uluslararası proje” dediğini yazdı. Bu iddiaya HDP kanadından sert tepki geldi: “Bilgilerin değil, temennilerini yazıyorlar…”

Sabah Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Kürt sorunu ve barış sürecinde son dönemde yaşananları “Silah bıraktırmanın maliyeti, Ankara’nın iç muhasebesi, İmralı’nın söyledikleri” başlığıyla bugünkü köşesine taşıdı. Müderrisoğlu, PKK lideri Abdullah Öcalan’la “devlet heyeti”nin görüşmeye devam ettiğini aktardıktan sonra şöyle devam etti:

DOĞRULUK PAYI YÜKSEK “DUYUM”

“Son görüşmelerin ortak paydasından iki başlık çıkarmak mümkün. İmralı'nın şöyle dediği konuşuluyor:

1- "Ben bu toprakların ürünüyüm ama Selahattin (Demirtaş) "uluslararası proje!"

2- "Ben giderek izole olurken Selahattin göz göre göre parlatıldı!"

Tabii bunlar "duyum" ama "doğruluk payı" yüksek!”

ÖNDER: BİLGİ DEĞİL TEMENNİ

Müderrisoğlu’nun Öcalan’ın Demirtaş’la ilgili söylediğini ileri sürdüğü ifadelere, HDP kanadından sert tepki geldi.

Öcalan’la görüşen İmralı heyetinde bulunan isimlerden HDP Ankara Miletvekili Sırrı Süreyya Önder, hurriyet.com.tr’ye şu açıklamayı yaptı:

“Öcalan ile görüşmelerde böyle bir söz kesinlikle geçemez. Bunlar bilgilerini değil, temennilerini yazıyorlar…”

AKDOĞAN DA "APOCU" OLMUŞTU

HDP ve Selahattin Demirtaş'ı yıpratmak amacıyla Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da dünkü konuşmasında Öcalan'ı kendine göre kullanmış ve şöyle demişti:

"Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar; Öcalan başkanlık sistemine karşı, Öcalan AK Parti'yle koalisyona karşı… Külliyen bunlar yalan. Öcalan'ın adını kullanarak sürekli toplumu kandırıyorlar. Öcalan ile görüştükleri dönemde koalisyon diye bir konu var mıydı ki Türkiye'de, Öcalan 'onunla yapın şununla yapın' desin. Bu yüzden büyük bir sorumsuzluk var. Öcalan bunları muhtemelen yakalasa sopayla kovalar diye düşünüyorum, 'her şeyi mahvettiniz' diye..."

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da bu sözlere "Kaldırsınlar tecridi Öcalan'ın kimi sopayla kovaladığını görelim" diyerek yanıt vermişti.

(Kaynak: Hürriyet, Demokrat Haber)