İmralı Heyeti üyesi ve HDP’nin Ankara 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı olan Sırrı Süreyya Önder, HDP’nin seçime parti olarak girme kararını "demokrasiye saldırı" olarak niteleyen adalet eski bakanı Bekir Bozdağ’a yanıt verdi. Önder, “Demokrasiyi kendi saltanatlarından ibaret görürlerse, doğru” dedi. 

Eren Güven'in İMC'deki haberine göre Halkların Demokratik Partisi Ankara adaylarının partililerle bir araya geldiği kahvaltıda konuşan Sırrı Süreyya Önder'in açıklamaları şöyle:

BOZDAĞ'IN "HDP NEDEN PARTİ OLARAK GİRİYOR?' AÇIKLAMASI

“Bekir Bozdağ başta olmak üzere şöyle bir şey söylüyorlar: ‘HDP neden parti olarak giriyor?’ Bu demokrasiye saldırıymış. Demokrasiyi kendi saltanatlarından ibaret görürlerse doğru bu bir saldırı, şiddet içermeyen, halkın demokratik iradesini ortaya koyduğu bir demokratik hamle. Buradan anlaşılması gereken; Kürtler, Aleviler kendileri için siyaset yapamaz, parti kuramaz, seçime parti olarak giremez. Kimse de bunlara 'Ulan oturun oturduğunuz yere demokrasi bu demek değil midir' diye ağızlarının payını vermiyor."

BALBAY'A YANIT

“Bizim HDP’ye verilecek oyumuz yoktur” diyen CHP’li Mustafa Balbay’a ise Önder, “Siz CHP’nin ipoteğini mi aldınız?” diye sordu ve “Darülaceze diyerek kendini konuşlandırdığı yeri kenara bırakıyorum, biz acuze miyiz Sayın Balbay. Biz kapınıza mı geldik, biz size minnet mi ettik. Biliyoruz ki CHP’nin onurlu tabanı var," dedi.

UYAN: SOYGUNCULARIN SALTANATINI YIKMA ZAMANI

Ankara 2. bölge 1 sıra adayı Mahmut Memduh Uyan, “Bütçemizin savaşa, talana ve diyanete harcanmasına engel olmak için HDP’de birleşiyoruz” dedi.

Uyan, “Kendimizi ifade edebilecek şekilde yaşamak için kendi inançlarımızı, kendi ritüellerimizi, törenlerimizi yaşamak için diyaneti ortadan kaldırmanın yolu da bu seçim sürecinde ortak oy kullanmaktan geçiyor. Soyguncuların saltanatını yıkma zamanıdır," dedi.