Avrupa'da 7 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla oy kullanma işlemleri sürüyor. HDP Ankara Milletvekili Adayı ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, Avrupa'daki oyların belirleyici önemde olduğuna dikkat çekerek, mutlaka oy kullanılmasını ve sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

ANF'ye konuşan Önder, Avrupa'daki seçmenlere seslendi. Önder şunları söyledi:

'AVRUPA'DAN HDP'YE TAHMİN EDİLENİN ÜZERİNDE OY GELECEK'

Avrupa'daki yurttaşlarımızın bilmesi gereken en önemli şey; bu seçimde onların oylarının büyük belirleyiciliğe sahip olması. Batı demokrasisi altında yaşayan insanların anavatanlarında baskıcı, demokrasiden uzak bir yönelime izin vermeyeceklerini düşünüyorum; hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar."

Avrupa sandıklarından HDP'ye tahmin edilenin çok üzerinde bir destek geleceğini düşündüklerini belirten Önder, bunun için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

'OY VERMEK YETMEYECEK; SAHİP ÇIKILMALI'

Önder, "Avrupa'daki oyların güvenliğine sahip çıkma bilinci ve dikkatinin bir an bile elden bırakılmaması gerekiyor. Hırsıza en müsait gri alan Avrupa oyları. Dolayısıyla sadece desteklemeleri yetmeyecek, hepimizin geleceği için bu dikkati de göstermeleri gerekiyor" dedi.