HDP Ankara Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır'da HDP mitinginde binlerce kişinin katıldığı miting sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Med Nuçe'ye konuşan Önder, daha önce gerçekleşen saldırıları, HDP yöneticilerine dönük tehdit ve suikast girişimlerini hatırlattı; son saldırın da bu silsileyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Bunlar ellerindeki tüm repertuarları yerine getirdiler" dedi.

'DİYARBAKIR HALKI BOŞA ÇIKARDI'

Diyarbakır'daki bombalı saldırılarda, 6-8 Ekim Kobanê'ye destek eylemleri ve sonrasına benzer bir sürecin hedeflendiğini, büyük bir karmaşa ve izdihamın amaçlandığını vurgulayan Önder, "Diyarbakır halkının büyük disipliniyle bu beklenti de boşa çıktı" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun bombalı saldırılar sonrası yaptığı "Bu olayı aydınlatacağız" biçimindeki açıklamalarına da tepki gösteren Önder, Mersin ve Adana'da HDP il binalarına dönük saldırıları hatırlatarak "Gören duyan da sanki tüm fail ve mekanizmaları ortaya çıkmış sanır" dedi.

"KAOS GERÇEKLEŞSE DİĞER OYUN PLANLARI DEVREYE GİRECEKTİ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saldırılara ilişkin değerlendirmelerine de değinen Önder, " Eş Genel Başkanımız yerinde bir değerlendirme yaptı. Beklenen panik ve kaostu. Bu gerçekleşirse diğer oyun planları devreye girecekti" ifadelerini kullandı.

'TÜM BU SALDIRILARIN HESABINI SORACAĞIZ'

Tüm bu saldırı ve provokasyonlara karşı büyük bir demokratik sorumluluk ile yaklaştıklarını vurgulayan Önder, AKP iktidarına da seslenerek "Bunlara pabuç bırakmayacağız. En etkili cevabı sandıklarda vereceğiz ve tüm bunların hesabını tek tek soracağımız günler başlayacak" dedi. 

Önder, provokasyon girişimlerine karşı da bütün yurttaşlara dikkatli olma ve serinkanlı davranma çağrısı yaptı.