BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder mecliste yaptığı konuşmada AKP grubuyla sert bir polemik yaşadı.

 

"İNSAN YERDE BULSA ETRAFINA BAKAR SAHİBİ VAR MI DİYE"

Önder, konuşması sırasında kendisine müdahale eden AKP'li Oya Eronatzor durumda bırakan bir çıkış yaptı. BDP'li Hatip Dicle'nin vekilliği YSK tarafından düşürülünce meclise girme şansı bulan AKP Diyarbakır milletvekili Oya Eronat'ın vekillik hikayesini hatırlatan Önder "insan yerde bulsa bir etrafına bakar ya, Bunun bir sahibi var mı diye" dedi. Önder, Uludere tartışmasında atışma yaşadığı AKP grubuna da Hüseyin Çelik'in sözlerini hatırlatarak yüklendi.

 

"SEN BU LAFI KÜRTLERİN OYUNU GASP ETMEDEN DİYECEKTİN"

"Sen bu lafı Kürtlerin oyunu gasp edip 50-60 milletvekili fazla geldiğin zaman diyecektin. Bu seçim barajı bize yakışmaz diyecektin, buyurun indirdik diyecektin bak o zaman kimin kızı kimin oğlu ortaya çıkacaktı. Siz 60 bin oy almış bir vekilimizin yerine 30 bin küsür oyla geldiniz, insan yerde bulsa bir etrafına bakar ya. Bunun bir sahibi var mı diye. Siz hiç konuşmayın. Yerde bulsa yanındaki iki müslümana sorar bunun sahibi var mı diye. Koştura koştura gittiniz. Bu halk her şeyi biliyor."

 

HÜSEYİN ÇELİK YALAN MI SÖYLEDİ KARNINDAN MI KONUŞTU?

"Kürt diyeceksiniz önce Roboski’den başlayın. 'Bunlar kaçakçıdır diye ölümleri de caizdir' diyen sizin bakanınıza bir şey söyleyin. Sizin sözcünüz bu insani değildir dedi. Hadi söyle Hüseyin Çelik yalan mı söyledi, karnından mı konuştu, ne dedi? İnsani değil dedi bu adam hala İçişleri Bakanı... Bunları bana değil Hüseyin Çelik'e söyleyin. Orada katledilen evlatlara 48 saat bir Fatiha okumadınız. İlk 48 saat bir 'Allah rahmet eylesin' diyemediniz..."

 

İşte o polemik: