HDP Ankara Milletvekili  Sırrı Süreyya Önder, dokunulmazlıkların kaldırılması girişimlerine ilişkin, " AKP'nin kendi iç çelişki ve çatışmalarını HDP'ye saldırarak kamufle etme girişimidir. Biz bu halkın seçilmiş milletvekilleriyiz. Meclis'in kapısından geçmemesi gereken birileri varsa o da bu Meclis'i babasının bostanı zannedenlerdir" dedi.

HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmaya yönelik AKP tarafından hazırlanan Anayasa değişikliği bugün yeniden TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.

Tasarının başlamasından önce TBMM Genel Kurulu'nda, ardından da komisyonda HDP'lilere yönelik AKP saldırıları çatışmaya neden oldu.

Bunun üzerine yaşananları HDP'ye mal eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'lileri "Meclis'in kapısından geçemeyecekler" sözleriyle tehdit etti.

Ayrıca bu girişimler üzerine harekete geçen Meclis yönetimi de, komisyona girecek olanların listesini hazırladı ve listede ismi olmayanların komisyon toplantısına katılamayacağına karar verdi. Meclis yönetimi, komisyon kapısına da polis görevlendirme kararı aldı.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, yaşananlardan HDP'nin sorumlu tutulamayacağını, "Görüntüler ortada" sözleriyle dile getiren ve AKP'ye yönelik "Kürsü dokunulmazlığı diye her fırsattı çiğnedikleri sakızı tükürerek kürsüdeki arkadaşımıza onlarca AKP'li vekil linç uygulamaya kalkışmıştır" ifadelerini kullanan Önder, "O esnada Genel Kurul'da 7 vekil arkadaşım olmasına rağmen onların etraflarını kuşatan AKP'lilerin sayısı 100'den fazlaydı" dedi.

‘BURAYI BOSTAN ZANNEDENLER’

Önder, bu saldırılarla kendilerinin yıldırılmak istendiğini de dile getirerek, "Aynı şeyi komisyon toplantısında da yapmak istediler. Fakat başarılı olamayınca danışman yalanına sarıldılar. Davutoğlu, burayı başbakanlık binası zannediyor herhalde. Biz bu halkın seçilmiş vekilleriyiz. Meclis'in kapısından geçmemesi gereken birileri varsa eğer, o da bu Meclis'i babasının bostanı zanneden zihniyettir" dedi.

‘CHP OYNANAN OYUN FARKINDA OLMALIDIR’

AKP'nin dokunulmazlıkları kaldırma ısrarını ve Meclis'i denetim altına alma arayışlarını da değerlendiren Önder, bunu gelinen aşamada AKP'nin kendi iç sorunlarını "kamufle etme" girişimi olarak nitelendirdi.

Önder, şu değerlendirmeyi yaptı: "Dokunulmazlıkları kaldırma ısrarı, kendi iç çatışmalarını bizim üzerimizden kamufle etme çabasıdır. Görüyoruz; hepsi bir birine kavgada söylenmeyecek sözler söylüyor, değerlendirmeler yapıyorlar. O, onun yetkisini elinden alıyor, öteki öbürünün oğlunu kumarhanelerde yakalatılıyor! Bu iç çekişme ve çatışmalarını kamufle etmek için geliştirdikleri bir girişimdir. Ayrıca başta ana muhalefet olmak üzere diğer partilerin farkında olması gereken nokta burasıdır."

Önder, son olarak CHP'nin oluşturulan tuzaklara düşmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Ancak ortada bir oyun var. Yüz yıldır Türkiye'de egemenlerin iyi bildikleri bir işi sahneye yeniden koyuyorlar. Bir sıkıntı varsa Kürtlere ihraç et, kendi düzenini sürdür alışkanlığıdır bugün devam edenler" dedi.

(Kaynak: DİHA)