HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilen Ahmet Türk'ün durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Talep ettiğimiz bir şefkat, merhamet falan değildir" ifadelerini kullanan Önder, “Ahmet Bey'in durumu özel bir önem arz etmektedir. Sağlığı özellikle böbrekleri ve kalbi ve yaşı itabıyla sıkıntılı bir abimiz. Raporun maksimum 4-5 gün içerisinde çıkacağını söylediler" dedi.

Elazığ Cezaevi'nden alınarak bugün uçakla İstanbul'a getirilen Türk, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk'ün İstanbul Adli Tıp Kurumuna getirilmesini ardından, Adli Tıp Kurumu'na gelerek yetkililerle görüştü.

Sağlık sorunları nedeniyle tahliyesi talep edilen Ahmet Türk burada muayene edildi. Türk, İstanbul'daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından uçakla tekrar Elazığa'a götürüldü.

'BU SAÇMALIK SON BULMALI'

Görüşmenin ardından Sırrı Süreyya Önder, Adli Tıp Kurumu'nun önüne bir açıklama yaptı.

Önder açıklamasında, "Talep ettiğimiz bir şefkat, merhamet falan değildir. Ağırlıklı olarak talebimiz adalettir. Salt Ahmet ağabey için değil bütün bu demokratik siyasetin gerçekliğine inanmış ve bunun gereğini yerine getiren başta belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve eş başkanlarımız olmak üzere tümü için adaletin bir an önce tecelli etmesi ve bu saçmalığın bir an önce son bulmasıdır dileğimiz” dedi.

Ahmet Türk’ün durumunun özel olduğunu ifade eden Önder, “Bunların içinde tabiki Ahmet Bey'in durumu özel bir önem arz etmektedir. Hayatını demokratik siyasete ve barışa adamış bir Kürt bilgesidir Ahmet bey. Ona yapılanlar fazladan bir halka bir halkın ortak yaşam ve barış umuduna hakaret etme niteliğindedir. Ve bu zemini ortadan kaldırma işlevinden başka bir şey görmez. Bu anlamda biraz önce başta Ahmet Bey olmak üzere bütün arkadaşlarımızın gasp edilen özgürlüklerinin bir an önce iade edilmesini talep ediyoruz." dedi.

'RAPOR  4-5 GÜN İÇİNDE ÇIKACAK'

Ahmet Türk'ün sağlık durumunu dışarıdayken de bildiklerinin altını çizen Önder, "Sağlığı özellikle böbrekleri ve kalbi ve yaşı itabıyla sıkıntılı bir abimiz. Raporun maksimum 4-5 gün içerisinde çıkacağını söylediler" diye konuştu.

Daha sonra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Adli Tıp Kurumu'nun önüne gelerek diğer milletvekilleriyle görüştü. Ahmet Türk'un durumu ile ilgili bili aldı.

(Kaynak: CNN Türk)