CNN Türk televizyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aday adayıyım. Bunu partimiz, forumlar, Gezi Platformu ve partimiz dışındaki sol bileşenler birleşip adaylık ölçülerini, yerel yönetime yaklaşımı ve adayları netleştireceğiz" diye konuştu.

Önder, ilkesel duruşlarını muhafaza ederek her türlü ittifaka açık olduklarını belirtti: "Bizim belli ilkelerimiz var. Bunu kabul eden herkesle oturup konuşuruz."

SARIGÜL'E MEYDAN OKUDU

Önder Sarıgül'ü eleştirerek; "Sarıgül ikide bir rabbim diyor, CHP'liler dindar mı oldu, bu oyunu ben bozarım" dedi.Önder Sarıgül'e meydan okuyarak; "Sarıgül, Rabbim, Bismillah ve Atatürk kelimelerini kullanmadan 15 dakika benimle tartışabilsin adaylıktan çekilirim. Sosyal demokrasiye çalışıp gelsin, tarihini öğrensin" dedi.

HASTA VE TUTUKLULAR

Hukuki prosedürü tamamlamış 400 kişinin hala cezaevlerinde olduğunu belirten Önder, "Kolu, bacağı olmayan, kan kanseri, mide kanseri insanları 'kamu düzenine zarar verebilir' deyip salmıyorlar, ne zararları olacak?" diye sordu. Önder, şimdiye kadar sadece 13 kişinin sağlık sorunları sebebiyle tahliye olabildiğini hatırlattı ve "Hemen bu gece bırakalım. KCK'dan yargılanan da eve gitsin Ergenekon'dan yargılanan da. Toplumsal barış böyle olur" dedi.

Mesud Barzani ve Şivan Perver'in Diyarbakır ziyaretine de değinen Önder, ''Gelişleri kıymetli ve anlamlıdır. Ancak siz bunca yıl mücadele eden ve ölen canlar sayesinde oraya geliyorsunuz. Orada bunlar da söylenmeliydi'' diye konuştu.