Sosyal medyada gözaltına alındığı yönünde haberler çıkan Ağrı Belediye Eşbaşkanı iddiaları yalanladı. Duvar’a konuşan Sakık 'Bu iklim sadece bizi değil herkesi yakar' dedi.
 
Gazeteduvar’dan Özlem Akarsu Çelik’e konuşan DBP’li Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık gözaltına alındığı yönündeki haberleri yalanladı, “Demokrasi cephesi oluşturalım dediğimiz insanlar bugün olan biteni uzaktan izliyorlar ama bilsinler ki bugün sessiz kalanlara da gidecek bu iş” diye konuştu.
 
Sakık’ın açıklamaları şöyle:
 
“Sosyal medya üzerinden bu iddianın gerçek olmadığını yanıtladım ama saatlerdir telefonların susmuyor. İnsanlar merak edip arıyor. Ahmet Ağabey (Türk)’i gözaltına alanlar bize neler yaparlar acaba diye bekliyoruz.
 
Sürekli ezberini tekrarlayan bir anlayış bu. 22 yıl önce o gün yaşananları yaşıyoruz ama şunu söylemeliyiz, o günler, bugünkü süreçten daha demokratikti. Hiç olmazsa avukatlarla görüştürüyorlardı.
 
Şu an neyle itham edildiğimiz bile belli değil. Bir algı operasyonu yürütülüyor. Belediyelerde yolsuzluktan söz ediyorlar. İftiralar dönemi. Belediyelerin çocuğunun maaş ödeyecek parası yokken neyin hırsızlığı, ihalesi yapılacak? Bir anket yapsınlar, Ağrı Belediyesi’nin verdiği hizmetten memnuniyet yüzde 90’ın altında çıkmaz.

Bu sadece Kürt cephesini değil herkesi yakan bir iklim! Görüştüğümüz AK Parti içindeki bir sürü insan bu yaşananları tasvip etmediğini söylüyor.
 
Ülke ahların ve gözyaşlarının ülkesi haline dönüştü. Yargıda, bürokraside, her yerde korku var. Gelin demokrasi cephesi oluşturalım dediğimiz insanlar bugün olan biteni uzaktan izliyorlar ama bilsinler ki bugün sessiz kalanlara da gidecek bu iş. Allah bu işleri yapanlara akıl fikir versin, ne diyelim!”