Sırrı Süreyya Önder: “BEN DİYEMEM!”

Bugün 19 Mayıs, Gençlik Bayramı. Bayram da, neyi kutluyoruz?

Bugün bir gencin gözünün içine bakıp içi burkulmadan, yüreği sızlamadan... açık yüreklilikle, dürüstlükle "Canım, bayramın kutlu olsun" diyebilecek var mı?

Ben diyemem!

İş bulamadığı için bugünsüz ve yarınsız bırakılan milyonlarca gencin olduğu bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Gençlere sokak ortasında işkencenin, gözaltıların, cezaevlerinin ve tabutların reva görüldüğü bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Gençlerin zorla askere alındığı ve kardeşlerine kurşun sıkmaya zorlandığı bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Gençlerin müşteri olarak görüldüğü ve en temel haklarından biri olan eğitimin anne ve babalarının ceplerinin derinliğine bağlı olduğu bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Gayet basit bir sınavı bile yapamayan ve gençlerin geleceğini karartan bir hükümet tarafından yönetilen bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Hiçbir güvence olmadan insanlık dışı koşullarda çalışmaya mahkum edilen milyonlarca gencin olduğu bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Gençlere talan edilmiş bir doğa, kirletilmiş bir hava, HES'ler ile kelepçe vurulmuş nehirler bırakılan bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Dinsel inançları yok sayılan Alevi gençlerin olduğu bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Genç kadınlar üzerindeki erkek egemen tahakkümün tüm şiddetiyle sürdüğü bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

Cinsel eğilimlerinden dolayı nefret cinayetlerine kurban giden gençlerin olduğu bir ülkede gençlik bayramı kutlanabilir mi?

HAYIR!!!

Gençlik özgürlüktür, özgürlük için mücadeledir. Gençliğin bu özgürlük çığlığını duymayanlar, onun mücadelesine omuz vermeyenler, onun mücadelesini kendi mücadelesi olarak görmeyenler gençliğin bayramını kutlayamaz.

Gençlerin bu özgürlük çığlığını yüreğinde hisseden biz EMEK, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK BLOKU bağımsız milletvekili adayları, gençler başta olmak üzere ülkemizde yaşayan tüm ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin sesi olmak, onların taleplerini Meclis kürsüsünden dillendirmek için yola çıktık. Kürt sorununa adil ve kalıcı bir barış için yollara düştük.

Türk-Kürt-Çerkez-Ermeni, kadın-erkek, Sünni-Alevi tüm gençlerin kendi dilleriyle, kimlikleriyle ve inançlarıyla özgürce ve kardeşçe yaşayabildiği, gençlerin gelecek kaygısı duymadığı, doğanın kapitalizmin insafına terk edilmediği, kadınlar üzerindeki erkek egemen tahakkümün sona erdiği gün için, gençlerin gerçek bayramını özgürce kutlayacağı o gün için geliyoruz.

"Canım, bayramın kutlu olsun" diyebilmek için geliyoruz…

Sırrı Süreyya Önder

EMEK DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK BLOKU

İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı

www.sirrisureyyaonder.org

DEMOKRAT HABER