HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'le bir araya geldi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekili İdris Baluken, aynı gece gözaltına alındılar. 4 Kasım 2016 tarihindeki operasyonla Diyarbakır’da gözaltına alınan Demirtaş tutuklanarak Edirne’ye, Ankara’da gözaltına alınan Baluken ise tutuklanarak Bitlis’e götürüldü.

Bir süre tahliye olduktan sonra tekrar tutuklanan Baluken şimdi Sincan Cezaevi’nde tutuluyor. Parti yönetiminde uzun yıllar birlikte görev yapan iki siyasetçi yaklaşık 15 aydır ayrı cezaevlerinde tutulurken sürpriz bir görüşme imkanı yakaladı.

Demirtaş, geçtiğimiz hafta 2 duruşması için Edirne’den Ankara’ya getirildi. Demirtaş’ın avukatı geceyi Sincan Cezaevi’nde geçirecek müvekkili ile görüşme talep etti. Aynı saatlerde Baluken’in avukatı da Sincan Cezaevi’ndeydi. Avukatların aynı saate denk gelen-getirilen müvekkil görüşmeleri ile Demirtaş ve Baluken de yan yana gelmiş oldu. İki siyasetçinin yaklaşık 15 ay sonra ilk kez bir araya gelmesini sağlayan bu görüşmenin yaklaşık 10-15 dakika sürdüğü biliniyor. Cezaevinde böyle bir buluşma bir daha gerçekleşir mi bilinmez ama 2 siyasetçi için unutulmaz bir an olarak kişisel tarihlerine geçeceği kesin.

Kaynak: Gazete Duvar