CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, kasasında bulunan 2,5 milyon euroyu, rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürünün evinden çıkan 4,5 milyon Dolarla karşılaştıran Başbakan Erdoğan’na yanıt verirken, "Benim 35 yıllık bir ticari hayatım var. Kasamdaki para rüşvet değil, alın teriyle kazanılmıştır. Halk Bankası genel müdürünün 22 yıllık memuriyeti var. Bütün maaşını biriktirse bu kadar para biriktiremez" dedi.

Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Başbakan Erdoğan’ın “Evinde para çıktı diye bir insan suçlu oluyorsa CHP evinden 2,5 milyon Euro çıkan şahsı neden milletvekili yaptı?” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

Aygün, şunları kaydetti:

“Başbakan Erdoğan, benim kasamda bulunan 2,5 milyon Euroyu, rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürünün evinden çıkan 4,5 milyon dolarla karşılaştırdı. Benim 35 yıllık bir ticari hayatım var. Kasamdaki para rüşvet değil, alın teriyle kazanılmıştır. Halk Bankası genel müdürünün 22 yıllık memuriyeti var. Bütün maaşını biriktirse bu kadar para biriktiremez. Halk Bankası genel müdürüyle beni karşılaştırmak, ne vicdana, ne matematiğe, ne kimyaya, ne cebire, ne de geometriye sığar. Benim için normal bir birikim olan 2,5 milyon Euro ile bir ‘gemicik’ değil ‘yatçık’ bile alamam. MASAK, yaptığım işlere bakarak, ‘Sinan Aygün’ün 2,5 milyon Euro ve üzerinde servete sahip olmasının mümkün olduğunu’ raporunda bildirdi. Bütün hayatımın incelendiği MASAK raporunda, herhangi birinden rüşvet aldığıma, haksız kazanç sağladığıma ilişkin tek bir satır yoktur. MASAK raporunda, ’Aygün’le Ergenekon’a üye olmakla suçlanan kişiler arasında herhangi bir para alışverişine rastlanmadığı’ tespit edildi.” (Milliyet)