Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

HDK, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 12 gündür süren sokağa çıkma yasağını ve yaşanan sivil ölümleri protesto etti.

HDP il binası önünde bir araya gelen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyeleri, yaşanan sivil ölümleri protesto etmek için Özgür Çocuk Parkı’na kadar yürüdü.

Özgür Çocuk Parkı’nda sivil ölümlere ve sokağa çıkma yasağına dair açıklama yapan HDP İl Eş başkanı Selman Günbat, Silvan'da olağanüstü hal koşullarının yaşandığını ve şehrin havadan bombalandığını belirterek "Silvan’daki katliamın durması ve barışın gelmesi için gerekirse bedenimizi siper yapacağız. Barış talebimizden asla geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

"HALK AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA"

Silvan’ın günlerdir abluka altında ve halkın evlerinden dışarı çıkamadığını dile getiren HDP İl Eş Başkanı Didar Dül ise, "Silvan'da halk açlıkla karşı karşıya ve öldürülüyor, yardım çığlıklarını kulaklarını tıkayan devlet kente ambulansların girmesine bile izin vermiyor. Bugüne kadar 9 vatandaş, 2 polis ve 1 asker hayatını kaybetti" dedi.

Çatışma bölgesine gitmek isteyen HDP vekillerinden oluşan heyetin ilçeye alınmadığını kaydeden Gül, ’Silvan'da tam bir savaş ortamının vahşeti yaşanmaktadır. Halk 12 gündür bombalar altında açlık ve sefalet içinde kendilerini savunuyor" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından kitle 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.