Silvan'da özel harekat timlerinin desteği ile ev ve belediyenin bahçesine yapılan baskında aralarında Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir, DİHA Muhabiri Serhat Yüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çalışanı Faysal Aksu ile Silvan Belediye encümeni Kerem Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte polis ablukası devam ediyor. Sabah erken saatlerden itibaren özel harekat polisleri tarafından ilçe genelinde evlere operasyon yapıldı. Belediyenin bahçesine de baskın yapan polis, Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir ile DİHA Muhabiri Serhat Yüce'nin kamera ve makinelerine el koyarak gözaltına aldı.

Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait iş makinelerine el koyan polisin, zırhlı araçlarla başta Tekel, Bağlar ve Feridun mahallelerine girmesi dikkat çekerken, Tekel Mahallesi'nde çok sayıda eve baskın yapıldı. Yapılan ev baskınında şu ana kadar gelen bilgilere göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanı Faysal Aksu, Silvan Belediye Meclis üyesi Kerem Yılmaz ve babası Ömer Yılmaz'ın bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. (DİHA)