Silopi’nin Başverimli beldesinde, IŞİD’e karşı verilen direnişe destek vermek ve çetelerin katliamlarını protesto etmek amacıyla “direniş çadırı” kuruldu.

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli (Tilqebin) beldesinde, IŞİD’e karşı verilen direnişe destek vermek ve IŞİD’in  Şengal, Mahmur ve Rojava'da yaptığı katliamları protesto etmek amacıyla “direniş çadırı” kuruldu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ile PKK ve KCK bayraklarının asıldığı çadırın açılışına, DBP yöneticileri, Başverimli ve Görümlü belde belediye eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi, MEYADER, KURDÎ-DER yöneticileri, İl Genel Meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

Açılışta konuşan DBP Şırnak Eş Başkanı A. Aziz Bilgi, Kürt halkının “15 Ağustos Diriliş Bayramı”nı kutlayarak, "Kürt halkı üzerindeki baskı ve soykırım politikaları, geçmişte olduğu gibi günümüzde de devam etmektedir. 30 yıl önce Agitlerin öncülüğünde gençlerin egemen devletler karşısında başlattığı mücadeleyi, bu gün gençlerimiz aynı mücadele ruhu ile IŞİD çetelerine karşı Şengal, Maxmur ve Rojava'da yükseltiyor" dedi.

Çadırın amacına yönelik konuşan Bilgi, "Rojava, Şengal ve Maxmur direnişlerine destek vermek, IŞİD çetelerinin katliamlarını kınamak amacıyla kurduğumuz bu çadır, Kürt halkı özelde de Êzidi halkımıza yönelik baskı ve katliamlar son bulana kadar devam edecektir. Tüm Botan halkını direniş çadırımıza 15 Ağustos'u yaratan Agitlerin ruhu ile sahiplenmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Ardından DBP Silopi İlçe Örgütü’nün 2 gün boyunca sürdüreceği nöbete geçildi. (DİHA)