Türkiye’nin gündemine yıllardır damgasını vuran Ergenekon davasında karar aşamasına gelindi. 'Dalga' olarak ifade edilen çok sayıdaki operasyonun ardından tutuklu veya tutuksuz yargılanan 275 sanık için karar yarın açıklanacak.

Mahkemenin yarın kararını açıklaması beklenen "Ergenekon Davası"nın görüldüğü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunun çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Bugün ilk kez bir askeri helikopter cezaevi üzerinde uçtu. Yaklaşık 5 dakikalık uçuşun ardından helikopter kampüs sınırları içine iniş yaptı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek ve gazeteci Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı "Ergenekon Davası"nın 321. duruşması, yarın Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, kararın hazırlanması nedeniyle ertelediği davanın duruşmasına, mahkemenin talimatı üzerine izleyici alınmayacak. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları katılabilecek.

Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine vatandaşlardan da katılım olabileceği düşüncesiyle güvenlik güçleri de cezaevinin çevresinde önlemler aldı.

TEM'DE KONTROL NOKTALARI

TEM ve E-5 karayolundan gelirken kullanılan cezaevi sapaklarında jandarma tarafından kontrol noktası oluşturuldu. Bugün öğlen saatlerinden itibaren sivil araçların cezaevine girişi yasaklanırken, avukatlar ve basın mensuplarına izin verildi. Güvenlik güçleri, kimlik kontrolünden sonra yerleşkeye girişlere izin veriyor.

POLİS SAYISI ARTTIRILDI

Duruşma nedeniyle jandarma ve polis ekiplerinin sayısı da artırılırken, güvenlik güçleri tarafından cezaevi çevresinde de kontroller yapılıyor. Yerleşkenin çevresine GSM operatörleri tarafından gezici baz istasyonları konulduğu görüldü.

Duruşma salonunun önünde basın mensupları için ayrılan otoparka da canlı yayın araçları bugünden itibaren alınmaya başlandı.

Olası kalabalık nedeniyle cezaevinin etrafında kurulan bariyerlerin sayısı artırıldı, lojmanların bulunduğu bölümden duruşma salonuna giden yol ile vatandaşların kullandığı yerleşkeye gidiş yolunun üzerine çift bariyer konuldu.

AÇIK GÖRÜŞLER İPTAL

TEM ve E-5 karayolundan cezaevine gelirken kullanılan yol üzerindeki bariyerler de uzatılarak, 500 metreye çıkarıldı. Duruşma nedeniyle yarın Silivri Cezaevi'ndeki açık görüş de iptal edildi. (ntvmsnbc)