Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ın İdil ilçesinde görevi öğretmenlerin seminere çağrılmasına dair soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seminer çağrısının gerekçesini, eğitimin aksamaması için alınacak tedbirleri, sokağa çıkma yasağını sordu.

ÖĞRETMENLERE MESAJ GİTTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, Şırnak’ın İdil ilçesinde görev yapan öğretmenlere 6 Şubat’ta attığı mesajda, 8-12 Şubat tarihlerinde öğretmenlerin İstanbul'da düzenlenecek seminere katılmalarını istedi:

“08 ile 12 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde düzenlenecek 'Öğretmenlik Uygulamaları' seminerine katılmanız önem arz etmektedir. Bilgilerinize.”

İdil’de dün başlayan yeni dönemde okulların boş olduğu görüldü.

Tanrıkulu, Şırnak'ın Cizre ve Silopi İlçelerinde 14 Aralık tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı öncesinde de benzer çağrılar yapıldığını ve öğretmenlerin büyük kısmının ilçelerden ayrıldığını hatırlattı.

‘SEMİNERİN GEREKÇESİ NE’

Davutoğlu’na yedi soru yöneltti:

1.Şırnak’ın İdil İlçesinde görev yapan 1200 öğretmene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan seminere katılım çağrısı yapıldığı iddiası doğru mu?  Sömestr tatilinin bitiminden önce yapılan bu seminer çağrısının gerekçesi ne?

2.Cizre ve Silopi İlçelerinde kamu görevlilerine ilçeyi terk etmeleri çağrılarının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve bu sokağa çıkma yasaklarından halen devam edenler var. Aynı uygulamanın İdil İlçesi için planlandığı iddiası doğru mu?

3.İdil İlçesinde görev yapan diğer kamu görevlileri için de benzer çağrılar yapıldı mı? Yapılmışsa, çağrı yapılan kamu görevlileri hangi kurumlarda görev yapıyor?

‘AKSAYAN KAMU HİZMETİ VAR MI’

4.Şırnak’ın İdil İlçesinde eğitim ve sağlık hizmetleri düzgün bir şekilde yerine getiriliyor mu? Aksayan kamu hizmeti var mı?

5.Aynı ilçede görev yapan kaç sağlık personeli var? Hastaneler sağlık hizmetinin sağlanabilmesi için yeterli mi?

‘KAÇ ÖĞRENCİ VAR’

6.İdil İlçesinde eğitim gören toplam kaç öğrenci var? Bu ilçede seminer sebebiyle eğitim hayatı aksayacak öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için herhangi bir çalışma planlanıyor mu?

7.Bu ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi planlanmaktaysa, vatandaşların diğer ilçelerde olduğu üzere zarar görmemesi için herhangi bir önlem alınacak mı?