Gazetecilerin kurduğu YüzdeOn Mecmuası ikinci sayısında Sezen Aksu'yu ağırladı.

Aksu, mecmua için, daha önce 'Deniz Yıldızı' albümünde seslendirdiği 'Tanrının Gözyaşları' şarkısını akustik olarak yeniden yorumladı.

"Sezen Aksu ne söylüyor?" manşeti ile verilen Aksu'nun şarkısında;

"[...]Bir büyük gözaltı hayatımız

Ölü çocuklar coğrafyasında

Kayıplar destanı hikayemiz

Melekler anaların dilsiz yasında

Bu bir bataklık

Yutuyor körpe tomurcukları

Dört kitap yazıyor

Eşittir Tanrı’nın çocukları[...]"

sözleri yer alıyor.



YUZDEON MECMUASI NEDİR?

YuzdeOn Mecmuası, "Mecmua Hakkında" kısmında kendisini şöyle tanıtıyor:

"YüzdeOn Mecmuası’nın mutfağında, gazeteciler çalışıyor. Katkıda bulunanlar arasında ise akademisyenler, sanatçılar, aktivistler, sendikacılar, yazarlar, çizerler var. Herkes gönüllü. Bağımsız bir yayın olan YüzdeOn Mecmuası’nı hazırlayanların hiçbiri HDP üyesi değil ancak HDP’nin temsil ettiklerinin barajı aşmasının Türkiye demokrasisi için hayati öneminin farkında."

Mecmua ilk sayısında inançlar ve devlet ilişkisini işlerken, ikinci sayıda ise kadın konusunu masaya yatırdı. Seçimlere kadar beş sayı çıkacak olan mecmuada, hep gündemde olan ama özellikle seçimler dolayısıyla yoğunlaşan, barış, kadın, cinsel-dinsel-etnik azınlıklar, emek, adalet, ayrımcılık, demokrasi, ekoloji, hayvan hakları, ifade özgürlüğü, yeni anayasa, başkanlık tartışması gibi konularda yazılıp çiziliyor.

Tuğrul Eryılmaz, Nazan Özcan, Ümit Kıvanç, Ece Çelik, Elif Ekinci, Elif İnce gibi gazeteciler tarafından hazırlanan mecmuaya Ahmet İnsel, Ali Topuz, Aksu Bora, Ertuğrul Mavioğlu, Cem Dinlenmiş gibi isimler yazı ve çizgileriyle katkı sunuyor.

YuzdeOn'a gitmek için tıklayınız.