Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını dinletmeye çalışan HDP'lilere polisten tehdit geldi. Stand görevlilerinin yaptığı açıklamaya göre polisin "eğer dinletirseniz gözaltına alınırsınız" dediği iddia edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Beşiktaş’ta seçim çalışmaları için açtığı stantta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları da dinletildi. Ses sistemi ile kayıtları halka dinleten HDP’lilere polis müdahale etti.

Ses kayıtlarının dinletildiği standa gelen polisler, HDP’lileri gözaltına almak istedi. “Başbakan’a hakaret ediyorsunuz” bahanesi ile yapılan müdahaleye rağmen ses sistemini kapatmayacaklarını ve yolsuzlukları halka duyurmaya devam edeceklerini belirten HDP’lilere Beşiktaşlılar’ın da destek verdiği görüldü.

Cumhuriyet'in haberine göre, daha sonra standa gelen HDP Beşiktaş Eş Başkan Adayları Avukat Sevda Bayramoğlu ve Ahmet Saymadi polislere, böyle bir haklarının olmadığını belirterek, ses kayıtlarının halka dinletilmesine engel olamayacaklarını söylediler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sapanca Seçim Bürosu'nun camı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı.

SEÇİM BÜROSU'NA TAŞLI SALDIRI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sapanca Seçim Bürosu'nun da camı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çalışma başlattı. Büro içerisinden 5 adet taş çıktığı öğrenildi.