Sürgünde yaşadığı Almanya’dan 22 yıl sonra Türkiye’ye gelen eski DEP üyesi Av. Yusuf Serhat Bucak, HDP’den milletvekili aday adayı oldu.

22 yıllık sürgünün ardından ‘tutuklanmama garantisi’ verilen eski Demokrat Parti (DEP) üyesi Av. Yusuf Serhat Bucak, HDP Şanlıurfa milletvekili aday adayı oldu. Başvurusunu yapmak üzere HDP Haliliye İlçe Örgütü’ne gelen Bucak “Bundan sonra çok güçlü bir biçimde parlamentoda kendi kendimizi temsil edeceğiz” dedi. Kürtçe başladığı açıklamasını Türkçe sürdüren Bucak, 90’lı yıllarda kaybettiği arkadaşlarını anmayı da unutmayarak “İnşallah bu emeklerin hiçbiri boşuna gitmeyecek” şeklinde konuştu.

Bucak’a aday adaylığı başvuru dosyasını teslim eden HDP Urfa İl Eş Başkanı Av. Sevda Çelik Özbingöl ise “Ülkemizdeki insan hakları ve demokrasi mücadelesi çok büyük yollar kat ederek bugüne geldi. Çok büyük bedeller ödendi, sürgünler yaşandı. Birçok demokrasi mücadelesi içerisinde olan arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu nokta öyle kolay gelinmiş bir nokta değil ve geri dönüşü de olmayan bir nokta. Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir gücün bunun önünde durmasına gücü ve yeterliliği mevcut değil. Yolumuz daha uzun ama önümüz açık ve aydınlık” açıklamasında bulundu.