Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Serap Eser'i öldüren molotofu atanın istihbarat elemanı olduğu" yönündeki açıklaması üzerine dava sanıklarının avukatları, "gerçek faillerin bulunması" talebiyle suç duyurusunda bulundu. Şahin'in de tanık olarak dinlenmesini isteyen avukatlar, yeniden yargılama başvurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Milad Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, 2009 yılında meydana gelen ve Serap Eser'in ölümü ile ilgili olarak "Küçükçekmece'de otobüse Molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse Molotof kokteyli atarak otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisi edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar" sözleri, davalarda yargılanan ve hüküm alan 5'i 18 yaşından küçük 7 sanığın avukatlarını harekete geçirdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Radikal’de yer alan habere göre, avukatlar ve sanıkların aileleri, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, 8 Kasım 2009'da meydana gelen olayın gerçek faillerinin yakalanması, soruşturulması ve gerekli yargılamanın yapılması istendi. Belirlenecek şüphelilerin, kasten öldürme, iftira, suç uydurma, suç delillerini yok etme veya değiştirme, sahte belge düzenleme, suçluyu kayırma ve delilleri bildirmeme suçlarından soruşturulması talep edildi.

"YENİDEN YARGILAMA BAŞVURUSU YAPACAĞIZ"

Adliye önünde açıklama yapan avukat Hüseyin Boğatekin, "Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin çok açık bir şekilde söyledi, 'Serap kızımızı MİT yakmıştır' dedi. Şimdi MİT yaktıysa bizim müvekkillerimiz neden cezaevinde 6 yıldır? Bu andan itibaren kesinlikle yeniden yargılanmaya, yeniden soruşturmaya ihtiyaç duyan bir durum halini almıştır. İdris Naim Şahin hakkında ve yine adı belli olmayan ve onun tarafından belirtilen MİT elemanları, elbetteki bunların en üst makamları hakkında suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu.

Boğatekin, Yargıtay'da dosyası bulunan 5 çocuk sanık ve cezaları onanan 2 yetişkin sanık için yeniden yargılama ve tahliye başvurusunda bulunacaklarını da kaydetti.