Başbakan Erdoğan, 'Ermeni soykırımı' tasarısını oylamaya hazırlanan Fransa'ya Sarkozy'e sert mesajlar gönderdi: 22 Aralık'ta Fransız parlamentosunda görüşülecek olan yasa teklifinin tamiri zor hasarlar açacak

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdulcelil görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.  Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki basın toplantısı sonrası sağlık durumu sorulan Erdoğan, "Şu an sağlıklı olduğum için karşınızdayım. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Her geçen gün daha iyiye gidiyor" dedi. Erdoğan, ameliyatın ardından geçen süreçte 4 kilo verdiğini belirtti.

 

Erdoğan özetle şöyle konuştu: " Türkiye'nin tarihinde sömürü yoktur. Cezayir'de fırınlarda yakılarak öldürülenlerin sayısı 45 bindir. Aynı şekilde Ruanda'da 800 bin kişinin öldürülmesi hiçbir şekilde gündeme getirilmiyor. Soykırım görmek isteyenler kendi kanlı tarihine baksınlar. Sayın Sarkozy'ye bir mektup göndererek kaygılarımı ilettim. 22 Aralık'ta Fransız parlamentosunda görüşülecek olan yasa teklifinin tamiri zor hasarlar açacağını kendisine ilettim. Ruanda ve Cezayir'i aydınlığa kavuştursun. Fransa'nın 1915 olaylarında nasıl bir tutum izlediğini aydınlığa kavuştursun. Umarım Fransız parlamentosu bu hatadan bir an önce döner.