CNN TÜRK’te “Ne Oluyor?” programında Şirin Payzın’ın konuğu olan AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener, Erdoğan’ın stratejisini canlı yayında açıkladı.

Abdüllatif Şener şöyle konuştu:

‘’Erdoğan, partiyi beraber kurduğu isimleri teker teker tasfiye etmiştir. Her seçimde partideki isimlerin yarısını hata bazen üçte ikisini değiştirmiştir. Toplum hafızasında yerleşik ve kalıcı bir ismi partide bırakmamayı ana strateji olarak benimsemiştir. Partide kendisi hariç ilk kurucu listede kimse kalmamıştır. 7 Haziran sonrasında AKP’yi insanlar hatırladığında, aktif olarak siyaset sahnesinde ve ekranlarda gördükleri isimler içerisinde, kurucu milletvekillerinden il başkanlarından hiç kimseyi görmeyecekler. Sadece tek bir ismi göreceklerdir. O da Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan’dır.

‘DAVUTOĞLU’NU DA DEĞİŞTİRİR’

Ve dolayısıyla rakipsiz ve herkese hakim bir şekilde yoluna devam edecektir. Eğer Davutoğlu biraz fazla popüler olursa o izlenimi verirse onu da değiştirir yerine başkasını koymayı tercih edebilir. Başbakanın kendinden menkul olmadığını mutlak suretle gösterecektir.