Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Piyalepaşa İlköğretim Okulu’nu ziyaret edip yeni eğitim yılı açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, kendisine "mektup" yazan Aydın Doğan'a göndermede bulunarak, "Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık tam aksine gurur duyduk. Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Hani böyle bir kısım medya grupları var ya malum…" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

“Biz ‘milli iradeye inanmıştık ve ‘milli iradenin gereği neyse o olacak’ demiştik. Milli irade sizdiniz, siz de bunun gereğini yaptınız. İşte Kasımpaşa’dan bir çocuk çıktı milli irade aldı onu ta cumhurbaşkanlığı makamına taşıdı. Kasımpaşa’da doğup büyümekten, Kasımpaşalı olmaktan hiçbir zaman gocunmadık tam aksine gurur duyduk. Bunu küçümseyenler olabilir, önemli değil. Hani böyle bir kısım medya grupları var ya malum… Onlar bunu küçümseyebilir, önemli değil. Biz bir şeye inanacağız. Biz önce Hakk’a kul olduk, ondan sonra halka teslim olduk.”

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine okul bahçesini dolduran kalabalık, "Vur vur inlesin, Aydın Doğan dinlesin" şeklinde slogan attı.

AYDIN DOĞAN NE DEMİŞTİ?

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini hedef alan bir takım açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı'na hitaben bir mektup yazmıştı. Doğan mektubunda, "bir Kelkitli olarak" Erdoğan'a seslenmiş; kendisinin ve grubunun "terör örgütlerine yardım etmekle" suçlandığını hatırlatarak, "Eğer milliyetçilik Türkiye sevdası ise, Türkiye’ye bağlılık ise, Türkiye’nin birliğini, kardeşliği ve barışı savunmak ise bu konuda herkesle yarışmaya hazırım. Ben doğma büyüme, katıksız milliyetçiyim" sözleri ile kendini savunmuştu.