Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Şemdinli Halk Meclisi, “Kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşruiyetini kaybetmiştir. Bu haliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir” diyerek özyönetim ilan ettiğini duyurdu.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, dün Şemdinli HDP binası önünde Şemdinli Halk Meclisi, HDP, DBP, DTK, Şemdinli Belediyesi, Kürdî-Der, Nûjin Kadın Yaşam Evi ve Guldewxin Kültür Sanat Merkezi yönetici ve çalışanlarının da aralarında olduğu Şemdinlililer, açıklama yapmaya hazırlanırken özel harekat polisleri gaz bombalarıyla ve tazyikli suyla müdahale etti.

Müdahale sonrası HDP binası önünde tekrar bir araya gelindi. Burada Şemdinli Halk Meclisi’nin basın açıklaması okundu.

Şemdinli halkının demokratik yaşamı inşa ettiğini belirten meclis, “Gelişecek tüm saldırılar karşısında meşru demokratik sivil itaatsizlik hakkımızı kullanacağız. Demokratik temelde direnişlerimizi sergileyeceğiz. Demokratik ulus perspektifiyle halkların ortak yaşamını inşa etmek ve halkın özyönetimini oluşturmak amacımızdır” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından özel harekat timleri HDP ilçe binasına baskın yaptı. Zırhlı araçlar tarafından yapılan aramaların ardından özel harekatçılar binayı terk etti.