Rize'de HDP'den 2. sıradan aday olduğu için ailesi tarafından dışlanan Selda Karafazlı, "Burada HDP aday çıkaramaz, buna kimse cesaret edemez diye düşünülüyordu. Ama biz buna cesaret ettik. Ve dedikoduları çürüttük" diyor.

Gazeteci Ruşen Çakır, Rize’den HDP’den aday olduktan sonra ailesinin aforoz ettiği Selda Karafazlı ile ebeveynleriyle Periscope uygulamasıyla konuştu.

Baba Gençağa Karafazlı, ailenin sol bir gelenekten geldiğini belirterek şunları söyledi: “Ailemizin geleneği siyasette sol bir gelenek CHP ne kadar solsa... CHP kazanırdı köyümüzde de. Aile içinden bize vurmalarını tahmin edemiyordum. İki gün önce beraber olduğum aile üyelerini bir kaçı bir basın toplantısında bizi sülaleden attıklarını söylüyorlar. Basın magazinel baktığı için bu hale geldi. Açıkçası bu tartışma HDP'yi daha önemli bir noktaya getirdi.” 

Anne Günay Karafazlı ise yaşananların provokasyon olduğunu düşündüğünü belirterek, “Rize'de büyük bir potansiyelimiz var” diye konuştu.

KARADENİZ HALKINDA KÜRT DÜŞMANLIĞI YARATILMAYA ÇALIŞILDI’

Selda Karafazlı ise şunları söyledi: “Ailem beni siyasi görüşleriyle etkilemedi. HDP bünyesinde olmaya ben karara verdim. Rize'de de çok fazla aday çıkmaması benim Rize'den çıkmama neden oldu. Rize'de HDP aday çıkaramaz buna kimse cesaret edemez diye düşünülüyordu. Ama biz buna cesaret ettik. Ve dedikoduları çürüttük. HDP'ye önemli bir oy potansiyeli kazandık. Karadeniz halkında Kürt düşmanlığı yaratılmaya çalışıldı. Biz Karadenizli olarak Kürt halkına düşman değiliz. Kendimi 'Martı Jonathan' gibi hissediyorum.”

MARTI JONATHAN

Martı Jonathan Livingston, Amerika Birleşik Devletleri ABD'li yazar Richard Bach tarafından yazılmış, bir martının hayatını ve bize kendi sınırlarımızı aşabileceğimizi söyleyen, bir ders vermek amacıyla yazılmış masal türünde bir kitaptır. Bu kitapta Jonathan'ın yaşamı, uçuş denemeleri vb. olaylar anlatılıyor. Bütün martıların amacı uçmak değil aş bulmaktır; fakat Jonathan'ın amacı uçmak ve yeni şeyler öğrenmektir. Bu nedenle martılar tarafından dışlanmıştır. 2. bölümde Jonathan iki martıyla birlikte cennet sandığı yere gider. Orada Sullivan ile tanışır. Beraber uçuş çalışmaları yaparlar. Sullivan dostluğa çok ehemmiyet verir. Jonathan'ın kardeşi olur. Daha sonra Chiang adlı ihtiyar bir bilge martıyla tanışır. Oranın cennet olmadığını cennetin bir mekan ya da vakit dilimi olmadığını ve ancak cennete mükemmellikle ulaşabileceğini öğrenir. Chiang'ten sürat dersleri alır. Chiang bir gün parlaklaşarak yok olur. 3. bölümde Jonathan'ın öğrencileri olur. Daha sonra birlikte dışlandığı sürüye giderler. Birçok dinleyicileri olur. 

(Radikal)