Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, bayram nedeniyle Diyarbakır'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Demirtaş gazetecilerin TRT ile ilgili sorularını da cevapladı.

HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarı başındaki anmaya katılan HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ortadoğu'da ki savaş haline dikkat çekerek bayramı bayram tadında yaşayamadıklarını dile getirdi.

Demirtaş, kimlikler, inançlar ve mezhepler arasına düşmanlık koyarak bir kimliği diğer kimlikten üstün tutma anlayışıyla ırkçılık yapan ve faşizan politikalar dayatanların bu topraklarda kaybedeceğini söyledi.

Demirtaş şöyle konuştu: "Bugün de hem Ortadoğu'da Rojava başta olmak üzere Filistin'de Irak'ta Suriye'nin dört bir köşesinde kan gölü içerisinde vahşet ve barbalık içerisinde bir bayramını karşılıyoruz. Bayram bu topraklarda barışı, kardeşliği, adaleti geliştirsin diye bütün halklar ve inanlar tarafından ortak bir duyguyla karşılanmasına rağmen, maalesef ki hiçbir bayram topraklarımızda coğrafyamızda uzun yıllardır bu duyguların gelişmesine vesile olmadı. İnsanlar kendi içlerinde bu birlikteliğe hasret kalmasına rağmen devletlerin, hükümetlerin politikaları nedeniyle maalesef halklarımıza bayram tadında bir bayram yaşatamadık"

Gazetecilerin TRT Genel Yayın Müdürü İbrahim Şahin'ın kendisinin "taraflılık" eleştirilerine ilişkin "yayın kesme" tehdidi hakkındaki görüşlerini için Demirtaş, "Bugün bayram. Onları Allah'a havale ediyorum. Bayram'dan sonra kendisiyle ilgileneceğim" dedi.