Erbil’de temaslarda bulunan Demirtaş ve beraberindeki heyet Çarçıra Hotel’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın toplantısına HDP heyetinde bulunan HDP Eş genel başkan yardımcıları Fatma Kurtalan ve Nadir Yıldırım, Parlementerler Osman Baydemir, Besime Konca, İmam Taşçıer ve Celal Doğan katıldı.

Basın toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş, “Kürtler en çok bu dönemde birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Tüm siyasi tarafların tutumları ortak olmalıdır” dedi. 

Bugün Kürtlerin elin tarihte hiç olamadığı kadar imkan ve fırsatların geçtiğini ifade eden Demirtaş, “Kürtlerin tarihte birlikte hareket etmemesi hak ve hürriyetlerin kaybetmesine neden oldu. Kürt halkı hiçbir kesim için tehdit değildir. Kim Kürt ile işbirliği yaparsa kazanacaktır. Dört parça Kürdistan’da Kürt’lerin durumu kritiktir. Kürt tarihindeki direniş ve fedakarlıkların böyle sonlanması acı veriyor” şeklinde konuştu.   

“Güney Kürdistan’a ziyaretimiz bütün sorunları çözecek değil” diyen Demirtaş, “biz HDP olarak hiçbir parti ve örgüte fark koymuyoruz. Biz istiyoruz ki bütün partiler bu sorunları aşmak için işbirliği yapsın. İnşallah bu ziyaretimiz Kürt’ler arası işbirliğine vesile olur” ifadelerini kullandı.  

KAYNAK: ANF