Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’la görüştü.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede bölgedeki güncel konuların ele alındığı belirtilirken Masum-Demirtaş görüşmesinde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve aralarında Irak Kültür Bakanı Feryad Rewanduzi’nin de olduğu Irak heyetinin hazır bulunduğu belirtildi.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren ve görüşmenin son derece yararlı olduğunu söyleyen Baluken, “IŞİD saldırıları ve buna karşı Kürt halkı öncülüğünde gösterilen direniş ile ilgili bilgi paylaşımı ve görüş alış verişi yapıldı. Türkiye’deki siyasi gelişmeler ve çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

Masum’un çözüm sürecine destek verdiğini belirten Baluken, “Sayın Cumhurbaşkanı (Fuad Masum) çözüm sürecinin önemini ve çözüm sürecine desteklerini, kalıcı sonuca götürülmesi ve kalıcı bir barışın sağlanması için kendilerinin yüksek bir duyarlılık içerisinde olduklarını belirtti” dedi.

Baluken, ayrıca görüşmede Kürt Ulusal Konferansı çalışmalarının ele alındığını belirterek, “Kendileri de bu konuyu takip ediyorlar. Biz de hazırlıklar ve yapmak istediklerimizle ilgi bilgi paylaşımında ve görüş alış verişinde bulunduk” dedi.

(İMC TV)