HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ak Parti’ye yakın medya organlarında eşiyle ilgili çıkan haberlere yönelik yazılı bir açıklama yayınladı.

Ak Parti yanlısı medyada Selahattin Demirtaş'ın öğretmen eşiyle ilgili aylardır okula uğramadan maaş aldığı yönünde bir iddia ortaya atılmış, Milli Eğitim Bakanlığı da açıklama yaparak "Bütün öğretmenlerin hastalığa bağlı aldıkları raporlarda olduğu gibi B.D'ye ait raporlar da anılan mevzuat hükümleri çerçevesinde yetkili idari birimler tarafından incelenerek, izne dönüştürülmüştür" demişti.

En son Selahattin Demirtaş da “dünyanın en büyük hırsızlık şebekelerinden biri, günlerdir adeta eşim devletin kasasını soyup soğana çevirmişçesine adice yayınlar ve saldırılar yapmaktadır” diyerek bir açıklama yaptı ve eşinin sağlık sorunlarını özür dileyerek açıkladı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Değerli eşim Başak Hanım'ın öğretmenlik yaptığı köy okuluna 4 aydır gitmediği ve haksız yere devletten maaş aldığına dair yapılan yayınlarla ilgili açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Eşim Başak Hanım, bir süre önce bebek beklerken maalesef ki doğum yapmadan bebeği karnındayken kaybetmiş ve bir dizi ameliyat geçirmek durumunda kalmıştır. Ameliyat sırasında ve sonrasında yaşanan bazı komplikasyonlar neticesinde de daha ağır sağlık sorunlarına maruz kalmıştır. Bütün bu tedavi süreçleri yakın ailemiz dışında sadece doktorları tarafından bilinmiştir. Hastalığı ve tedavisi döneminde bile köydeki okuluna devam etmiş ve çocukların mağdur olmaması için gayret etmiştir. Bu yıl, biraz da benim ısrarımla yurt içinde ve yurt dışında yeniden bir dizi ameliyat ve tedavi sürecine girmiştir. Bütün bu süreçler doktor raporları ve hastane kayıtlarıyla sabittir.

Ancak dünyanın en büyük hırsızlık şebekelerinden biri, günlerdir adeta eşim devletin kasasını soyup soğana çevirmişçesine adice yayınlar ve saldırılar yapmaktadır.

Bazı AKP milletvekilleri ve sözcüleri de maalesef ki bu tevzirata dahil olmuşlardır.

Bakanlığın Ankara'dan görevlendirdiği iki müfettiş şu anda Diyarbakır'da idari soruşturma sürdürmektedir. Soruşturma neticesini bile beklemeden psikolojik savaş unsurlarını harekete geçiren bu kararmış zihniyeti kınıyorum.

Elbette siyasetçiler, aileleri ve bütün yakınları kamuoyunun denetimine tabidir. Bu yönüyle verilmeyecek tek bir hesabımız yoktur. Ancak devleti alenen soyup üstünü el birliğiyle örtmüş bir hırsızlık şebekesinin bu haksız saldırısına maruz kalmış olmak, hazmedebileceğimiz bir durum değildir.

Her ne kadar eşimin rızasını alarak bu açıklamayı yapmış olsam da, bu açıklamayı yapmış olmaktan dolayı başta sevgili eşim olmak üzere duyarlı kamuoyundan özür diliyorum.

Eşim hakkında yapılan yayınların tamamının çarpıtma ve karalama olduğunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DEMİRTAŞ

(Demokrat Haber)