Geceyi Diyarbakır Memorial Hastanesi Kardiyoloji Servisi'nde geçiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sabah saatlerinde anjiyo olduğu öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Demirtaş'ın anjiyo olduğu ve kalp damar problemine rastlanmadığı bildirildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dün Diyarbakır'da rahatsızlanarak hastanede tedavi altına alınmıştı. BDP, Demirtaş'ın tedavi gördüğü Memorial Diyarbakır Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat'ın, Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"11 Mart Salı günü sabah saatlerinde göğüs ağrısı, göğüste sıkışma şikayetleri ile hastanemize başvuran BDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş'ın takipleri için yatışı yapıldı. Hastamıza yaklaşık 24 saat yapılan izlemler sonucunda Çarşamba günü sabah saatlerinde efor testi yapıldı. Efor testi sonucuna göre de koroner anjiyografi kararı alındı. Koroner anjiyografi sonucunda ise Sayın Demirtaş'ta kalp damar problemine rastlanmadı. Genel durumu iyi olan hastamızın medikal tedavileri düzenlendikten sonra taburcu olması planlanmaktadır."

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de Ocak ayında anjiyo olmuştu.

ANJİYO NEDİR?

Anjiyo, kalbi besleyen, koroner damar adı verilen damarların görüntülenmesi olarak özetlenebilir. Halk arasında damar sertliği olarak bilinen koroner arter hastalığından şüphe duyulduğunda ya da hastalığın belirtileri ortaya çıktığında bu damarları görüntülemek için kullanılan bir yöntemdir. En sık görülen, hastalığı işaret eden belirti göğüs ağrısıdır.