(Demokrat Haber) Kamuoyunda tepkilere yol açan kurumların sitelerini hackleyerek tepki göstermesiyle bilinen hacker grubu RedHack bu defa hacklemeden haklamayı tercih etti. RedHack, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in “Şehitlik de, gazilik de nasip işidir” sözüne twitter hesabından şöyle tepki gösterdi:

 

“İdris Naim Şahin'e sormak isteriz; şehitlik neden holding patronlarinin, bakanlarin milletvekillerinin, zenginlerin cocuklarina nasip olmaz?”

 

“GENÇ YAŞTA ŞEHİT OLMAK DA NASİP İŞİDİR”

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, beraberinde Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile geldiği Iğdır’da, Afyonkarahisar’da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada ölen 25 askerden biri olan Mehmet Emin Çuğun’un ailesini ziyaret edip başsağlığı dileğinde bulundu.

 

Bakan Şahin, "Her şey nasip işi. Bizim Iğdır’a gelmemiz de bir nasip işidir. Aniden karar verdik ve Iğdır’a geldik. Şehitlik de, gazilik de, uzun yaşamak da, genç yaşta şehit olmak da nasip işidir. Şehidimizin ailesine sabırlar diliyorum. Acılarını paylaşıyorum" dedi.

 

TWİTTER’DAN TEPKİLER

Nasip, “Bir kimsenin elde edebildiği, sahip olabildiği şey, kısmet, talih, baht” olarak tanımlanıyor. Bakan Şahin’in asker ölümlerini nasip olarak nitelemesi twitter’da şöyle yorumlandı: