Kayyum atanan Diyarbakır'ın DBP'li Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmir'in CHP'li Seferihisar Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, kardeş belediyelerine kayyum atanmasına dönük tepkisini 18 Eylül'de DİHA'da yer alan "Kayyım halkın iradesine darbedir. Kayyım darbesi bizim Sur halkıyla kardeşliğimizi bozamaz" şeklinde gösterdiği sözleriyle gündeme oturmuştu.

Bu açıklamalarının ardından İzmir Yakınlarını Kaybedenler Derneği (YAKDER) ve Barış Anneleri, Seferihisar Belediyesi'ne ziyarette bulunup, Başkan Tunç Soyer'e 'Barış Çiçeği' takdim etti.

Ziyarette konuşan YAKDER Eş Başkanı Zarife Karasungur, büyük bedeller ödeyerek bugünlere geldiklerini ifade etti. Karasungur, "Halkın karşısında hiçbir gücün, hiçbir diktanın duramayacağını" kaydetti.

'ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, Kürt ve Türk halkının bugüne kadar kurduğu 'Kardeşlik Hukuku'nun karşılığının verilmesi gerektiğini ifade etti. Soyer, Sur'da yaşananların kendilerini derinden etkilediğini, aynı acıyı hissettiklerini dile getirdi.

Bu sorunun yüzyıllardır sürdüğünü belirten Soyer, "Halbuki barış, kardeşlik çok kolay. Aynı iklimi, aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Ben buna inanıyorum. Bunun için gücüm, makamım, mevkim neyse elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

'KARDEŞLİK İÇİN SUR'A GİDECEĞİZ'

Bugün yaşananlara "Dik durarak, teslim olmamak gerektiğinin" altını çizen Soyer, yaşadıkları müddetçe bir şeyler yapılabileceği umudunu taşıyacaklarını vurguladı.

Soyer, kardeşlik köprüsünü güçlendirmek adına yakın zamanda Sur Belediyesi'ne ziyarette bulunacaklarını da paylaştı.

Soyer, "Her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı var. İnanın acınızı en derinden hissediyoruz. Sizin çocuklarınız, gençleriniz için yüreği çarpan kardeşleriniz var. Bu kardeşliğin gereklerini yapacağımız günler de gelecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DİHA