7 Haziran Genel Seçimleri'ne az bir süre kala, Hakikat Adalet Hafıza Merkezi, seçime yönelik "#90larlaYÜZLEŞMEKiçin" sloganıyla bir twitter kampanyası düzenliyor.

90’larla yüzleşme meselesini seçim gündemine sokmayı amaçlayan Hafıza Merkezi'nin kampanyası twitter üzerinden yürütülecek. Hafıza Merkezi'nin yarın (8 Mayıs) başlayacak kampanyasıyla, her hafta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adaylarına geçmişle yüzleşme konusunda vaatleri, yapmayı düşündükleri çalışmalar sorulacak. Kampanya 29 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek.

İLK KONUKLAR: HDP'Lİ SANCAR, CHP'Lİ TANRIKULU VE AKP'Lİ ENSAROĞLU

8 – 29 Mayıs tarihleri arasındaki Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri sürecek kampanya boyunca, 10 günde toplam 30 vekil adayına ulaşılması hedefleniyor.

Kampanya kapsamında ilk gün, HDP'den Mithat Sancar, CHP'den Sezgin Tanrıkulu ve AKP'den Yılmaz Ensaroğlu konuk olarak katılım gösterecek ve soruları yanıtlayacak.

NEDEN 90'LAR?

Hafıza Merkezi, neden 90'larla yüzleşmek konusunu gündeme taşıdıklarını ise şöyle açıklıyor:

"Yeni Anayasa ve çözüm süreci önümüzdeki genel seçimler sonrasında Türkiye’nin en önemli gündem maddeleri olacak. Bu iki gündemin akıbeti ise büyük ölçüde Kürt meselesinin seyrine bağlı. Seçimler ertesinde bu seyrin kalıcı barış ve demokratikleşme yönüne evirilip evirilmeyeceğini bize siyasetin geçmişle yüzleşme iradesi gösterecek. İşte bu yüzden geleceğin siyasi iradesini oluşturacak olan vekil adaylarına soruyoruz: #90larlaYÜZLEŞMEKiçin ne yapacaksınız?"

KAMPANYAYA NASIL KATILABİLİRSİNİZ?

Kampanyaya katılarak parti adaylarına sorular yöneltmek için yapılması gerekenler şöyle:

* Sorular, kampanya sloganı olan #90larlaYÜZLEŞMEKiçin hashtag’i eşliğinde sorulacak. Bunun için Hafıza Merkezi'nin twitter adresi: https://twitter.com/hakikatadalet

Hem sorular retweet’lenerek, hem de kampanya sloganı olan #90larlaYÜZLEŞMEKiçin hashtag’i kullanılarak sorular sorulabilir. Bu hashtag’i kullanarak sorulan sorular yakında yayına hazır olacak olan kampanyanın sitesi olan http://90larlayuzlesmekicin.org adresinde de görüntülenecek.

* Kampanyaya katılım gösterecek seçmenler, kampanyanın görsel malzemelerini kullanarak taleplerin görünürlüğüne katkıda bulunabilir. Sticker, broşür ve benzeri diğer görsel malzemeler de http://90larlayuzlesmekicin.org ve http://hakikatadalethafiza.org adresleri üzerinden erişilebilir olacak.

* Kampanyanın facebook etkinlik sayfasına da katılım sağlanabilir. Böylece güncel gelişmeler ve görsel malzemeleri facebook üzerinden takip etmek mümkün.

[1] Kampanyanın takvimi için tıklayınız.

[2] Kampanya hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

[3] Hafıza Merkezi'nin twitter hesabına gitmek için tıklayınız.