P24'ün Ege seçim turu kapsamında Manisa'da bulunan diken.com.tr muhabiri Nur Banu Kocaaslan, ildeki seçim nabzını aktardığı haberinde; rastladığı bir 'altın günü'nde AKP, MHP ve CHP'li kadınların seçimlere ilişkin görüşlerini sordu. Farklı partileri destekleyen seçmenlerin HDP'ye oy vermeye nasıl baktıklarını da soran Kocaaslan, bir kadın seçmenin, " Demirtaş CHP’de ya da MHP’de olsaydı verirdim," dediğini belirtti.

Nur Banu Kocaaslan'ın Diken'de yer alan haberinin ilgili kısmı şöyle:

[...]Manisa’nın en merkezi noktasında Ulupark’ta bir kadınlar gününe rastlıyoruz. Gündemde ‘hayat pahalılığı’ var. Daha ilk sorumuzda kadınların arasında hem AKP’li, hem MHP’li, hem de CHP’lilerin olduğunu görüyoruz.

Buradan son dönemde tırmanan kutuplaşma ortamının küçük şehirlerdeki dokuya pek de sirayet etmediğini anlıyoruz. Kadınlar arasındaki küçük takılmalar dışında bir soruna sebep olmuyoruz siyaset sorularımızla.

Emekli bir kadın söze giriyor, konu ekonomi ve gündemdeki ‘kaynak’ tartışmaları: “Asgari ücretin, emekli maaşının yükselmesi lazım. Asgari ücret bir kira parası kadar. AKP emekliye 20 lira zam verdi. 20 lira pazar parası bile değil, nedir ki? AKP nereden bulduysa kaynağı, diğerleri de bulur.”

‘DEMİRTAŞ BAŞKA PARTİDE OLSA OY VERİRDİM’

Daha genç bir aday istediğini söyleyen başka bir kadına o zaman HDP’ye oy vermeye nasıl baktığını soruyoruz: “Hükümetten memnun değiliz. Hep beraber olursak kurturulabiliriz. Demirtaş genç ama bizim fikirlerimiz farklı. Ama Demirtaş CHP’de ya da MHP’de olsaydı verirdim. Şimdi PKK’yı temsil ettiği için vermek istemem. Ya CHP, ya MHP.”

Haberin tamamına gitmek için tıklayınız.