Yeni Demokrat Kadın (YDK) ve Partizan, 7 Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerde HDP'yi destekleyeceğini açıkladı.

YDK: 'BARAJ'I KADIN DAYANIŞMASI İLE YIKACAĞIZ

Desteğini yayımladığı yazılı açıklama ile duyuran YDK, "Eşbaşkanlık ve eşit temsiliyet işleyişi ile kadınların politik özne haline gelmesi için projeler üreten, kadına ve LGBTİ'lere dönük karşı duruşları ile yalnızca mecliste değil tüm toplumsal alanlarda direnen HDP'li kadın adayların seçim çalışmalarında yer alacak ve 'baraj'ı kadın dayanışması, kadınların ortak mücadelesi ile yıkacağız" dedi.

PARTİZAN'DAN "DESTEK" AÇIKLAMASI

Diğer taraftan Partizan da, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye aktif destek vereceğini belirtti.

Yayınladığı açıklama ile desteğini duyuran Partizan,başta Kürt hareketine destek amacı ile beraber HDP'nin kadın, çevre, ezilen uluslar ve azınlıklar, LGBTİ bireyler, ezilen inançlar ve gençlik için sunduğu programın, güçlü bir demokratik muhtevayı taşıması nedeni ile sahiplenilecek bir niteliğe sahip olduğunu belirtti.

"HDP'nin ezilenler cephesinde bölgesel çapta bir etki alanı mevcuttur" denilen açıklamada, "Devlet tam da bunu bildiği için, barajı hiçbir şekilde indirmeye yanaşmamıştır. Yüzde 10 barajının başta Kürt ulusunun iradesinin önüne konulan bir baraj olduğunu bilerek Kürt güçleriyle birlikte onu yıkmak anın görevlerindendir. Kürt ulusunun ve Kürt hareketinin yanında olmak tereddütsüzce bunu gerektirmektedir. Tüm gücümüz ve yaratıcılığımızla sürecin tek devrimci politikasının bize yüklediği görevlere dört elle sarılmalıyız. Partizan güçleri olarak bu süreçte devrimci demokratik cepheyi genişletmek kadar kendi çalışmalarımızı derinleştirme, genişletme ve örgütlülüğümüzü büyütme sorumluluğuyla hareket etmeliyiz" diyerek HDP'ye destek çağrısı yaptı.