Bir partinin tek başına hükümeti kurabilmesi için, 550 milletvekilinin yarısından bir fazlası olan 276 vekili bulması gerekiyor. Sandıkların yüzde 99,75 açıldığında oyların yüzde 40,07'sini alan AKP, 255 sandalyede kalıyor ve hükümet kuramıyor. Bu sonuçlara göre CHP 133, MHP 82, HDP 80 milletvekili Meclis'e gönderiyor.

Hükümet kurulması için şu durumda çeşitli koalisyon seçenekleri bulunuyor. bianet'teki habere göre; matematiksel olarak AKP, herhangi bir parti ile koalisyona giderek hükümeti kurabilir. Ancak CHP'den ve HDP'den seçim sonrası AKP ile koalisyon yapmayacaklarını açıkladı. Reuters'a konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, ise AKP ile koalisyon ihtimalini konuşmak için çok erken olduğunu söyledi.

Bu açıklamalar ışığında AKP-MHP koalisyonu olasılıkler içinde. Diğer olasılık ise AKP'nin koalisyon kuramayıp görevin anamuhalefet partisi CHP'ye geçmesi; ki bu durumda matematiksel olarak CHP-MHP-HDP'nin toplamda 292 sandalye ile koalisyon kurabiliyor. Matematiksel olarak mümkün olan bu olasılık siyasi olarak çok mümkün görünmüyor. Tabi AKP, 1977 Seçimlerinden sonra CHP'nin denediği azınlık hükümeti denemesine gitmesi olabilir.