Muhalefetin, "tarafsızlığını yitirdiği" suçlamasıyla il il toplu açılış törenlerine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir de Diyanet’i kapatmayı bulmuşlar. Diyanet’le ne alıp veremediğiniz var. İstiyorlar ki camiler kapansın, cemaat sahipsiz kalsın. CHP camileri kapattı mı, sattı mı, buraları ahırlara çevirdi mi?" sözleri ile bir kez daha muhalefet partilerini hedef aldı. "Terör destekli partinin derdi de bu" diyen Erdoğan, "Benim Kürt kardeşim buna izin verir mi?" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Güneydoğu Anadolu mitinglerinde kürsüde Kürtçe Kuran-ı Kerim göstermesiyle ilgili gelen eleştirilere ilişkin olarak, "Benim Kuran'la meydanlara çıkmamı eleştirenlerin asıl derdi Kuran'dan duydukları rahatsızlık" dedi.

Van'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın konuşmasının bir bölümü şöyle:

'CHP CAMİLERİ KAPATTI, SATTI, AHIRLARA ÇEVİRDİ!'

Bir de Diyanet’i kapatmayı bulmuşlar. Diyanet’le ne alıp veremediğiniz var. İstiyorlar ki camiler kapansın, cemaat sahipsiz kalsın. CHP camileri kapattı mı, sattı mı, buraları ahırlara çevirdi mi?

'HDP TERÖR DESTEKLİ PARTİSİ'

Terör destekli partinin derdi de bu. Benim Kürt kardeşim buna izin verir mi? Şimdi imam hatiplere de göz dikmişler. Açılışını yaptığımız kurumlar arasında imam hatip kız pansiyonu var. İmam hatip okulu var. Biz açıyoruz, onlar milletin karşısına “bu okulları kapatacağız” diye çıkıyorlar. Açıkça söylemiyorlar, ne diyorlar? “4+4+4 uygulamasına son vereceğiz.” Ana muhalefet ne diyor? 1+8+4 diyor. Sevsinler sizi. Bu formülü daha önce de uyguladılar ve imam hatipin orta kısmını kapattılar. O zaman öğrenci sayısı 600 binin üzerindeydi, orta kısımlar kapatılınca sayı yavaş yavaş 60 bine kadar indi. Milletim artık bu şifrelerin ne anlama geldiğini biliyor.

Katsayıları kaldırdık mı? Kotayı kaldırdık mı? İmam hatipler ve meslek liseliler tüm üniversitelere girebilir dedik mi? Sayı 60 binden 1 milyona yükseldi. Çok çalışacaksınız, gayret edeceksiniz, üniversitelerden de başarılı bir şekilde mezun olacaksınız.

Dün Arnavutluk’taydım. Bütün Balkanlar’dan gençler gelmişti. İmam hatipliler de gelmişti. Bir kardeşimiz, bizi duygulandırdı. Dedim ki ya Rabbim, bir nesil, nerelerde ne şekilde yetişiyor.